Did you know that?
27 topics in this forum
-
- 0 replies
- 196 views
Regulament de postare: Evitați posturile de genul: "bravo" sau "nu știam", deoarece sunt considerate post-hunt și veți fi sancționați. Înainte de a posta o știre, folosiți funcția Search pentru a verifica dacă nu a mai fost postată de altcineva. Titlul va fi [Stiati ca?] , Iar tagurile : Noutati , stiati ca? Trebuie să specificați sursa fiecărui articol postat în cazul în care informațiile nu sunt proprii (atenție la reclamă). Încercați să dați un aspect cât mai plăcut articolului creat, folosind diferite opțiuni. Articolele trebuie să aibă minim patru-cinci rânduri de text și dacă este posibil o poză descriptivă. …
Last reply by .GoSSen., -
Se pare că premierul a slăbit, folosind o metodă rusă. Viktor Orbán se antrenează cu mingi de kettlebell de 16 și 24 de kilograme. Premierul ungar a început antrenamentele în ultimele luni. Potrivit unui articolul publicat de Blikk, Viktor Orbán era hotărât şi mai devreme să se pună în formă cu un instrument sportiv special, şi anume cu kettlebellul, care este o greutate tip bilă cu mâner. Însă, probabil că nu a fost suficient de atent, a exagerat cu acest sport și la sfatul medicilor săi a fost nevoit să-și suspende programul de antrenament pentru o perioadă de timp mai lungă. „Am suferit timp de un an şi jumătate, dar în sfârșit am început să fac sport din nou…
Last reply by eXeDuS, -
De sub lacul Mornos din Grecia centrală, care se micșorează, rămășițele înnămolite ale unor case reapar la aproape 45 de ani de când satul care se afla odată aici a dispărut sub apă. După o iarnă în care nu a nins aproape deloc, o vară cu valuri de căldură chinuitoare și luni cu ploi puține și secetă în cea mai mare parte a Greciei, imensul lac artificial care furnizează apă pentru aproape jumătate din populația Greciei a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii. „Zi de zi, apa scade”, a declarat Dimitris Giannopoulos, primarul comunei Dorida, care a spus că nu s-a mai văzut așa ceva de 33 de ani. Întinderi lungi de pământ crăpat înconjoară ruine…
Last reply by eXeDuS, -
NATO întăreşte capacitatea de apărare a României cu radarul de apărare aeriană LANZA mutat din Italia, cu tot cu echipa tehnică. Potrivit redactorului RRA Radu Dobriţoiu, radarul, amplasat în judeţul Tulcea, oferă o capabilitate unică centrului de comandă şi control al NATO, care asigură atât o detecţie radar pasivă, cât şi activă. Acest radar de ultimă generaţie este conceput pentru detectare, urmărire şi supraveghere în condiţii avansate. Astfel, el oferă o cunoaştere cuprinzătoare a situaţiei din zona supravegheată şi îmbunătăţeşte capacităţile de detectare a diferitelor platforme, inclusiv nave militare şi submarine. SURSA
Last reply by eXeDuS, -
- 0 replies
- 31 views
Taxa pe valoare adăugată sau pe scurt T.V.A. este un impozit indirect suportat de consumatorul final al bunului sau serviciului respectiv. Această modalitate de taxare este una din cele mai moderne și mai eficiente componente ale politicii fiscale introdusă ca sistem și denumire în anul 1954, de către Franța, extinzandu-se apoi în multe țări din intreaga lume. Perceperea taxei pe valoarea adăugată s-a făcut sub forma unor cote procentuale diferențiate în funcție de anumite criterii, însă pentru același produs se percepe același impozit, indiferent de întinderea circuitului economic pe care acesta îl parcurge. T.V.A.-ul este un impozit pe care statul îl pretinde de l…
Last reply by eXeDuS, -
- 0 replies
- 32 views
În Italia, o casă din trei este nelocuită (27,2%) și asta se întâmplă în ciuda faptului că numărul locuințelor locuite a crescut cu 6,4%, în zece ani, între 2011 și 2021, potrivit raportului Today Housing, realizat de ISTAT pentru 2021. Casele nelocuite se află în principal pe insule și în sud, dar recordul este atins de Valea Aostei. Lombardia, în schimb, are cea mai mare densitate de locuințe: 234,7 pe kilometru pătrat, față de media națională de 116,8. Numărul caselor vechi este mare: 56,3% au fost construite între 1961 și 2000, în timp ce 9,5% au mai mult de o sută de ani. Liguria, Toscana și Piemontul sunt regiunile cu cele mai vechi case. SURSA
Last reply by eXeDuS, -
- 0 replies
- 28 views
Funcţionarii din Bavaria, Germania, nu vor mai putea trimite faxuri în viitorul apropiat. Acolo s-a decis că, odată cu dezvoltarea managementului electronic al documentelor, aceste dispozitive nu mai sunt necesare. Faxul este o tehnologie pentru trimiterea și primirea de imagini statice (fotografii scanate și text) printr-o linie telefonică. Avântul tehnologiei fax a avut loc la sfârșitul anilor 1970, când numeroși producători ai acestor dispozitive au intrat pe piață. Faxul modern concurează cu e-mailul și cu alte mijloace de transmitere a fișierelor grafice. Activitatea de renunţare la fax a început în noiembrie 2023. De atunci, numărul acestor dispozitive din inst…
Last reply by eXeDuS, -
Tokyo ar putea arăta ca un oraș fantomă săptămâna viitoare. Pe 12 august este „Ziua Muntelui” („Yama no hi”), o sărbătoare publică, iar, apoi, de pe 13 până pe 16 august, este festivalul Bon. Mai bine cunoscută sub numele de „o-Bon”, aceasta este o perioadă în care mulți japonezi se întorc în orașele natale pentru a aduce un omagiu strămoșilor şi a întâmpina sufletele acestora înapoi pe tărâmul celor vii. Cum sunt mulți oameni care părăsesc Tokyo și Osaka pentru asta, se poate vedea cum marile orașe pot deveni orașe fantomă în mai multe feluri. Cu toate acestea, cei care vin și se întorc în timpul o-Bon nu sunt doar sufletele care se odihnesc liniștite. …
Last reply by eXeDuS, -
-
- Manager Server
- 0 replies
- 51 views
În sistemul nostru solar există opt planete, însă în ultimii ani astronomii au teoretizat existența unei posibile planete a IX-a, ascunsă într-o zonă încă neexplorată. Teoria susține că această planetă, numită Planeta IX (Nouă), ar fi situată la o distanță foarte mare de Soare, fiind slab luminată și extrem de dificil de detectat cu telescoapele actuale. Un nou telescop, care va începe să exploreze cerul în 2025 la Observatorul Vera C. Rubin din Chile, ar putea avea șansa de a o identifica, în cazul în care Telescopul Subaru din Hawaii nu reușește. Datorită distanței sale față de Soare, se speculează că Planeta IX ar putea fi un gigant…
Last reply by Kaz3, -
-
- 0 replies
- 62 views
Pe 5 iulie 1996 se năştea primul mamifer clonat din lume, oaia Dolly, în mass-media din întreaga lume devenind o adevărată vedetă, prezentată ca o „inestimabilă” senzaţie ştiinţifică. În anul 2003, când avea doar 6 ani, echipa de cercetători de la Institutul Roslin din Edinburgh, Scoţia, a fost nevoită să o eutanasieze pe Dolly, aceasta suferind de o boală gravă a plămânilor şi de artrită. Aceiaşi oameni de ştiinţă din echipa care a clonat-o prima dată pe Dolly au realizat, ulterior, un nou experiment genetic, creând 4 oi Dolly – copii genetice perfecte ale clonei originale. La 22 de ani de la clonarea primului mamifer din celulele unui animal adult, șțiința s…
Last reply by Dexter. @ GOV.RO, -
- 0 replies
- 48 views
Lacul Hillier, a cărui apă are culoarea roz, se află în Arhipelagul Recherche, fiind considerat o adevărată minune naturală a Australiei. Până în prezent, oamenii de ştiinţă nu au putut găsi o explicaţie pentru culoarea apei. În 1950, o echipă de specialişti a studiat apele roz şi sarate ale lacului. Experţii se aşteptau să găsească alge de tipul Dunaliella Salina care, în apa sărată, produc un pigment roşu. În lacul Hillier nu există însă această algă. Prima menţionare a lacului Hillier datează din anul 1802, când Matthew Flinders, un navigator si hidrograf britanic, a acostat aici in drum spre Sydney. La începutul secolului XX, s-a început extragerea sării din apele…
Last reply by Dexter. @ GOV.RO, -
- 0 replies
- 111 views
Sursă: Click Megalosaurus a fost primul dinozaur descoperit de oameni. Aceasta era o specie carnivoră de dimensiuni mari care a trăit acum 181 de milioane de ani în perioada Jurasic. Descoperirea: O parte din scheletul său a fost descoperită în 1677 de Robert Piot în insula Britanică. Având în vedere că atunci istoria biologiei nu era avansată, el nu și-a dat seama de valoarea oaselor obținute. Originea lor a rămas un mister pentru întreaga lume timp de aproape două secole, nefiind însă o problemă de dezbatere la acea vreme. În cele din urmă, în anul 1824, William Buckland a descoperit încă o parte din scheletul unui Megalosaurus, dându-i acest nume …
Last reply by Dexter. @ GOV.RO, -
TOP 15 CELE MAI INTERESANTE LUCRURI DESPRE ACEASTA TARA sursa Germania este fara indoiala una dintre cele mai frumoase tari din Europa si cea mai dezvoltata. Este considerata ,,motorul” continentului din punct de vedere economic si tot mai multe persoane isi doresc sa o viziteze macar, daca nu sa se si stabileasca aici. Daca ai in plan sa vizitezi aceasta superba tara, iti recomandam sa apelezi la o agentie de turism, asa cum este Hello Holidays pentru cel mai bun pachet turistic ce ti se potriveste. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta cateva curiozitati despre Germania, ce te vor determina sa iti doresti sa o vizitezi cat mai repede! 1) Cea mai mare …
Last reply by Cosmina, -
- 0 replies
- 74 views
Cele mai lungi poduri din lume sunt cu adevărat impresionante, unele depășind chiar și o sută de kilometri lungime. Marile poduri ale lumii sunt printre cele mai surprinzătoare opere de inginerie și arhitectură realizate vreodată de omenire. Cele mai lungi poduri din lume Deși podurile au fost create inițial pentru a îndeplini scopul simplu de a trece de pe o parte a unui obstacol pe cealaltă, în anii de la începuturile lor, oamenii au început să inoveze, acoperind goluri mai mari și creând în acest proces adevărate capodopere. Ele leagă diferite orașe și conectează oameni, bunuri și servicii. Cu toate acestea, nu primesc întotdeauna recunoașterea p…
Last reply by Cosmina, -
- 0 replies
- 85 views
Crearea lemnului transparent ca alternativă la plasticul care sufocă planeta este în atenţia cercetătorilor din întreaga lume de peste 30 de ani. Botanistul german Siegfried Fink a publicat în 1992 un studiu despre cum pot fi îndepărtaţi pigmenţii din plantele lemnoase, iar după un deceniu, cercetătorul Lars Berglund a aplicat ideea şi a explorat posibilitatea creării lemnului transparent. Acum oamenii de ştiinţă sunt convinşi că acest concept a devenit realitate. O echipă de la Universitatea din Maryland a reuşit să creeze foi din lemn transparent. Procesul de fabricare constă în perierea acestora cu apă oxigenată şi expunerea la razele ultraviolete. …
Last reply by Cosmina, -
- 0 replies
- 1k views
Spinosaurus, sau “șopârla cu spini”, cum s-ar traduce numele lui, a fost cel mai mare dinozauri carnivor! Cu o lungime de 17 metri și cu o greutate de 8 tone, Spinosaurus îl întrecea chiar și pe T-Rex. Spinosaurus a trăit în perioada Cretacicului Mijlociu, adică acum aproximativ 100 de milioane de ani, în regiunea în care astăzi regăsim Egiptul, Marocul și Niger. O trăsătură specifică acestui dinozaur carnivor era gura, care semăna cu cea a unui crocodil. Dinții drepți, atipici pentru un carnivor de temut, îl ajutau, conform ipotezelor oamenilor de știință, să prindă cu eficiență peștii. Paleontologii au concluzionat că Spinosaurus avea o inteligență …
Last reply by Cosmina, -
- 0 replies
- 794 views
Nucile de Macadamia sunt cele mai scumpe si cele mai sanatoase nuci din lume. Nucile de Macadamia contin cea mai mare cantitate de acizi grasi mononesaturati (grasimi foarte sanatoase) dintre toate nucile. Acestea au un raport ideal intre omega 3 si omega 6, iar acest lucru este important pentru combaterea inflamatiei din organism. Regatul nucilor are propriul său rege, numele său este Macadamia sau nuca Queensland, un copac mic originar din Australia. De regulă, începe să producă o recoltă de aproximativ 100 de kilograme de nuci, abia în al șaptelea sau al zecelea an de la plantare. Macadamia își datorează numele botanistului șef al statului austr…
Last reply by Cosmina, -
- 0 replies
- 123 views
Ce reprezinta Motorul ? Motorul reprezinta componenta esentiala a unui autovehicol care face posibila , generarea unui LUCRU MECANIC , prin intermediul unei forme de energie . De exemplu , pentru o bicicleta simpla (fara motor) va trebui sa pedalam (forta mecanica) pentru a pune in miscare aceea bicicleta , in schimb , cele electrice folosesc curentul pentru a ne scuti din a pedala . Pe scurt , ele genereaza energie cinetica prin procesarea combustibilului . Unde regasim Motorul ? Motorul il regasim de la orice scula de gospodarie (motosapa,pompa,ciocan rotopercutor) pana la autoturisme , avioane sau nave . Tipuri de Motoare in functie de c…
Last reply by deja vu, -
- 0 replies
- 552 views
sursa:aici Marea Neagră oferă oaspeților din toate colțurile lumii povești misterioase și incredibile, de la denumirea acesteia și până la viața marină, alături de numeroase obiective turistice naturale: faleze, golfuri, priveliști irezistibile, faună și floră, dar și atracții pline de istorie, cultură și divertisment: situri arheologice, hoteluri de lux, restaurante și terase, teatre și alte edificii și monumente ce nu trebuie ratate! E rândul tău să descoperi secretele din Marea Neagră! DENUMIREA DE „MAREA NEAGRĂ” Marea Neagră are o…
Last reply by Yumii, -
- 0 replies
- 288 views
Știm din experiență că iubirea poate să ne creeze multe momente de confuzie, teamă sau nesiguranță. Așa că hai să vedem câteva lucruri psihologice despre iubire pentru a ne ajuta să înțelegem știința, minunea și adevărul despre cel mai înălțător sentiment care leagă oamenii. 1.Un puternic simț al umorului este asociat în multe cazuri cu inteligența și onestitatea. Acesta este motivul pentru care femeile se lasă mai ușor cucerite de bărbații care reușesc să le facă să râdă. 2.Dacă ții strâns de mână o persoană pe care o iubești, acest lucru poate ajuta la atenuarea durerii fizice, precum și la diminuarea stresului sau anxietății. 3.Studiile au arătat …
Last reply by Yumii, -
- 0 replies
- 298 views
Pământul… Singura noastră casă, singura noastră speranță, singura planetă pe care – din câte cunoaștem până acum – poate supraviețui omenirea. 1.Planeta Pământ nu este o sferă perfectă De obicei, planeta noastră este reprezentată ca o sferă perfectă, dar aceasta nu este forma sa exactă. Pământul este aplatizat la poli, astfel încât conturul său seamănă mai mult cu o elipsă decât cu un cerc.Precum în cazul altor planete, gravitația și forța centrifugă produsă de rotația în jurul axei planetei creează cei doi poli (aplatizați) și ecuatorul (puțin bombat).Astfel, diametrul Pământului la ecuator este de aproximativ 43 de kilometri mai mare decât diametrul de la un p…
Last reply by Yumii, -
- 0 replies
- 268 views
-Crocodilii sunt mai inteligenți decât ai putea crede.Ei înghit în mod deliberat pietre pentru a se scufunda la adâncimi mari Simțul mirosului se oprește atunci când o persoană doarme Gândacul Hercule cântărește doar 100 de grame, dar poate ridica până la 8 kg, ceea ce îl face cea mai puternică creatură vie de pe Pământ.😱 Păsările colibri nu pot merge 🥺 Biologii din întreaga lume au estimat că există 1-10 cvadrilioane furnici (un cvadrilion este egal cu 100 de trilioane) care trăiesc acum pe Pământ. Aceasta înseamnă că există mai mult de un milion de aceste insecte per om, iar masa lor totală este aproximativ aceeași cu masa um…
Last reply by T@Max., -
- 1 follower
- 0 replies
- 275 views
Did you know that honey never spoils? Archaeologists have discovered pots of honey in ancient Egyptian tombs that are over 3,000 years old and still perfectly edible! Did you know that the shortest war in history lasted only 38 minutes? It occurred between Britain and Zanzibar on August 27, 1896, when Zanzibar surrendered to British forces shortly after hostilities began. Did you know that the world's largest desert isn't the Sahara, but Antarctica? De…
Last reply by T@Max., -
Sfântul Ioan Gură de Aur este una din personalitățile proeminente ce au marcat veacul al IV-lea creștin. S-a născut în frumosul și populatul oraș al Antiohiei în anul 347. După moartea mamei sale, s-a nevoit 4 ani de zile în munții Antiohiei, unde s-a adâncit în rugăciune și în studierea Sfintei Scripturi. În anul 381 a fost hirotonit diacon de câtre Episcopul Meletie, iar apoi preot predicator de către Episcopul Flavian pe seama Catedralei din Antiohia. În anul 398, împotriva voinței sale, a fost numit Patriarh al Constantinopolului. Acesta a murit la vârsta de 53 de ani. După numele acestuia a fost alcătuită Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan G…
Last reply by Daimond Kane, -
- 0 replies
- 477 views
Istoria cultivării portocalelor începe undeva în jurul anului 2500 îHR în partea de sud-est a Chinei, pentru ca mai apoi plantațiile să se extindă către țările vecine precum India, Pakistan și Vietman. Locuitorii arabiei au fost cei care au adus aceste fructe în Europa pentru ca mai apoi cultivarea acestui fruct să se extindă către America Centrala si de Sud. Este cunoscut faptul că în secolul al XVIII-lea, marinarii britanici luau portocale pe vas pentru a preveni scorbutul și se crede că, Cristofor Columb a fost cel care a dus acest fruct in America în timpul celui de-al doilea voiaj al său. Portocalul este un arbore de mărime mijlocie, dar în condiții o…
Last reply by devylinn @ LCS,