Sari la conținut

Știați că… Floarea de-nu-mă-uita este originară din Noua Zeelandă?


.GoSSen.

Postări Recomandate

  • Administrator

floare-de-nu-ma-uita-730x438.jpg

Știați că… Floarea de-nu-mă-uita este originară din Noua Zeelandă însă este răspândită în întreaga lume în ciuda faptului că este o plantă gingașă și plăpândă?
Cele mai multe plante de “Nu-mă-uita” sunt caracterizate de flori cu cinci petale plate. Există însă și specii, precum Myosotis albă sau Myosotis aurea, care au flori albe și galbene. Floarea de „Nu mă uita” se găsește în munți, în păduri și în zonele cu soluri umede, la o altitudine care variază de la 700 la 2.800 de metri. Floarea de „Nu mă uita”, care este foarte parfumată seara și noaptea.
Florile de nu-mă-uita se înmulțesc ușor prin semințe care se pot semăna după trecerea înghețului sau prin separarea tufelor mature. Se pot dezvolta răsaduri în interior cu două săptămâni înainte de ultimul îngheț astfel încât poate înflori apoi mai devreme. Florile ei micuțe, albastru deschis, roz sau albe, cu un ochi galben în mijloc și apar primăvara. Planta anuala, preferă locurile mai umbrite din grădină, dar se descurcă și la soare. Are nevoie de pământ bogat de grădină, bine drenat, care să fie menținut în permanență umed.
Popular este cunoscută sub denumirile de “miozotis” şi “ochii păsăricii”. Este o plantă înaltă de 20-30 cm, cu tulpina şi frunzele acoperite cu peri cenuşii. Frunzele sunt opuse, simple, nedivizate, alungite sau lanceolate, alterne.
Floarea de nu mă uita este floarea oficială a Zilei Naționale a Bunicilor, zi care se sărbătorește toamna în mai multe țări ale lumii. În România este sărbătorită la data de 1 octombrie care este şi Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice.
Din punct de vedere etimologic, numele florii – Nu mă uita – vine din limba franceză – Ne m’oubliez pas – care e întâlnit pentru prima dată în anul 1532, însă, ca sens, numele vine din spațiul german, unde, mulți bărbați au ochii de culoare albastră, iar femeile purtau la piept aceste flori, ca mod de a-și aminti de iubiții lor.
În simbolistica florilor, delicata floare de nu-mă-uita semnifică amintirea, fidelitatea, puritatea, gingașia, prietenia devotată, iubirea eternă și dragostea necondiționată. După cum sugerează și numele pe care-l poartă, aceste flori se oferă sau însoțesc darurile în speranța că persoana care le-a făcut cadou să nu fie uitată. Floarea a fost adesea purtată de femei ca un semn de fidelitate și dragoste de lungă durată.

Sursa Click Aici

  • Ador 1
  • Fortzaaaa 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate