Sari la conținut

Știați că… Cea mai mare insectă din lume este o molie?


Postări Recomandate

  • Administrator

stiati_ca_molia_atlas-768x492.jpg

S U R S A

 

Știați că… Cea mai mare insectă din lume este o molie?
Cunoscută sub denumirea de Molia Atlas sau Molia Cap-de-șarpe”, aceasta este cea mai mare insectă luându-se în calcul suprafața aripilor.
Aripile acestei specii au o anvergură de 25 cm și o suprafață de 400 cmp, astfel dimensiunile moliei depășesc palma unui om adult.
Culoarea aripilor prezintă diferite nunațe de maro, cu câteva pete albe, de regulă circulare sau triunghiulare. Vîrful aripii are o formă asemănătoare cu un cap de șarpe, iar modelul cu triunghiuri de pe aripile moliei ii ajuta sa se ascundă de prădători.

Femelele acestei specii de insecte sunt mai mari și mai grele, dar au antene înguste; masculii au antene mari și păroase pe care le folosesc pentru detectarea feromonilor secretați de femele.
În perioada de împerechere femela emană feromoni care pot atrage masculii de la distanțe de câțiva km.
Abdomenul proeminent al femelei indică o cantitate foarte mare de ouă, acestea fiind depuse pe partea inferioară a frunzelor de citrice de cele mai multe ori.

Perioada de incubație durează între 8 și 14 zile, fiind este influențată de condițiile externe. Corpul larvelor este acoperit cu o substanță ceroasă de culoare albă, iar când atinge la o lungime de 115 mm, larva se transformă în cocon. După 4 săptămâni coconul se transformă într-un individ matur și trăiește aproximativ 2 săptămâni.
Molia Atlas este întâlnită cu precădere în pădurile tropicale şi subtropicale din sud-estul Asiei dar și în Arhipelagul Malay.

  • Like 3
  • Fortzaaaa 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate