Sari la conținut

Yumii

Moderators
  • Număr conținut

    141
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Yumii

  1. Anul Aparitiei : 2004-2010 Gen : drama/aventura/fantasy Sursa : aici Parere personala : 8/10 Trailer:
  2. Anul Aparitiei : 2011–2019 Gen : drama/aventura/actiune Sursa : aici Parere personala : 10/10,printre preferate Trailer:
  3. Sursa Internaţionalul englez Harry Kane, atacantul echipei Bayern Munchen, este pe punctul de a câştiga pentru prima oară în cariera sa trofeul Gheata de Aur, rezervat celui mai prolific marcator din ligile naţionale de fotbal din Europa, informează cotidianul Marca. Kane a reuşit o dublă în weekend, ajutând-o pe Bayern să câştige meciul de pe teren propriu cu Eintracht Frankfurt (scor 2-0), în Bundesliga. Căpitanul selecţionatei Angliei a ajuns la un total de 35 de goluri marcate în 31 de etape din liga germană şi este liderul clasamentului Ghetei de Aur, cu 70 de puncte. Fostul jucător al lui Tottenham îl devansează pe starul francez Kylian Mbappe, autorul a 26 de goluri pentru Paris Saint-Germain în Ligue 1, care i-au adus 52 de puncte. Pe poziţia a treia se află guineeanul Serhou Guirassy, atacantul echipei VfB Stuttgart, cu 25 de goluri (50 de puncte). iată cum se prezintă clasamentul trofeului Gheata de Aur: 1. Harry Kane (Tottenham Hotspur) 35 goluri/70 puncte 2. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) 25 goluri/52 puncte 3. Serhou Guirassy (VfB Stuttgart) 25 goluri/50 puncte 4. Lois Openda (RB Leipzig) 24 goluri/48 puncte 5. Lautaro Martinez (Inter Milano) 23 goluri/46 puncte 6. Erling Haaland (Manchester City) 21 goluri/42 puncte 7. Luuk de Jong (PSV Eindhoven) 27 goluri/40,5 puncte 8, Vangelis Pavlidis (AZ Alkmaar) 27 goluri/40,5 puncte 9. Cole Palmer (Chelsea Londra ) 20 goluri/40 puncte 10 Viktor Gyokeres (Sporting Lisabona) 26 goluri/39 puncte
  4. sursa Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, candidată pentru un al doilea mandat, i-a criticat luni pe reprezentanţii lui Putin care încearcă să distrugă Uniunea Europeană din interior şi şi-a apărat palmaresul în prima dezbatere organizată înaintea alegerilor europene din iunie, informează AFP. În timpul unei dezbateri cu reprezentanţii a şapte partide europene, oficialul german în vârstă de 65 de ani a fost ţinta criticilor, în special din partea europarlamentarului danez Anders Vistisen, membru al grupului ID (extrema dreaptă), care a declarat că mandatul său la conducerea Comisiei Europene a fost "un dezastru". Provenind din partea Partidului Popular European (PPE, dreapta), principala familie politică din Parlament, Ursula von der Leyen a amintit că cei doi candidaţi fruntaşi ai AfD (extrema dreaptă germană, membru al ID) la alegerile europene sunt "sub anchetă", suspectaţi că sunt în solda preşedintelui rus Vladimir Putin. Ea a cerut acestui grup politic să "şi cureţe casa înainte de a critica". În cadrul acestei dezbateri care a ţinut mai bine de o oră şi jumătate, organizată la Maastricht (Ţările de Jos), Ursula von der Leyen i-a denunţat pe "împuterniciţii lui Putin care încearcă să distrugă Uniunea Europeană din interior, prin dezinformare şi polarizare", acuzându-l pe reprezentantul ID că "ar fi un (astfel de) exemplu". Preşedinta Comisiei Europene a apărat, de asemenea, Pactul Verde (Pactul Ecologic European), care a cristalizat furia fermierilor şi a stârnit din partea anumitor ţări, inclusiv Franţa, apeluri la o "pauză" de reglementare. "În opinia mea, protecţia climei, competitivitatea economică şi justiţia socială pot merge mână în mână", a asigurat fostul ministru german, acuzată de candidatul Verzilor, Bas Eickhout, că a "diluat Pactul Verde". Liderii celor 27 de ţări UE vor trebui să se pună de acord asupra unui candidat la preşedinţia Comisiei Europene la un summit în cadrul căruia vor fi distribuite celelalte "poziţii de top", funcţiile de la conducerea principalelor instituţii europene. Desemnarea noilor lideri ar urma să reflecte echilibrul politic din UE în urma alegerilor pentru Parlamentul European, care vor avea loc între 6 şi 9 iunie. Candidatul al cărui nume este selectat să conducă Comisia Europeană va trebui să obţină aprobarea parlamentarilor.
  5. Anul Aparitiei : 2017–2021 Gen : drama/actiune/crima Sursa : aici Parere personala : 10/10,top in preferate Trailer:
  6. Anul Aparitiei : 2013–2019 Gen : drama/comedie/crima Sursa : aici Parere personala : 9/10 Trailer:
  7. sursa Sportivul român Alex Creţ a cucerit medalia de bronz la cat. 90 kg, sâmbătă, la Campionatele Europene de judo de la Zagreb (Croaţia). Cu acest succes, Creţ a făcut un pas mare spre calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Creţ l-a învins în turul secund pe belarusul Aleksandr Sidorik, în optimi a trecut de sârbul Nemanja Majdov, în sferturi s-a impus în faţa francezului Loris Tassier, dar a pierdut semifinala cu azerul Eljan Hajiev, fostul campion european de juniori din 2022. În meciul pentru bronz, Creţ l-a învins pe olandezul Noel van't End, campion mondial în 2019, aflat acum la a zecea sa participare la Campionatele Europene. România câştigase ultima sa medalie la Europene în 2020, prin Andreea Chiţu (cat. 52 kg), medalie de argint la Praga. Tot la cat. 90 kg, Vlad Vişan a fost întrecut în primul tur de georgianul Ghiorghi Jabniaşvili.
  8. sursa Zeci de tornade au devastat regiunea Midwest din SUA şi au distrus cartiere întregi, în special în oraşul Omaha din statul Nebraska şi în jurul acestuia, relatează DPA. Fotografiile şi înregistrările video au arătat clădiri reduse la ruine. Deşi au existat răniţi, autorităţile nu au raportat până în prezent niciun deces. ''Am fost foarte norocoşi, cu foarte puţini răniţi'', a declarat şeful poliţiei din Omaha, Todd Schmaderer, în timpul unei conferinţe de presă, vineri seara târziu. ''Se pare că sistemele noastre de avertizare din oraşul Omaha au fost foarte eficiente''. Mii de gospodării au rămas fără electricitate în urma furtunilor. Cel puţin 60 de tornade au fost raportate vineri în cinci state americane, potrivit CNN. Serviciul Naţional de Meteorologie a anunţat că se aşteaptă la posibile alte fenomene meteorologice nefavorabile în cursul zilei de sâmbătă, inclusiv grindină foarte mare, vânturi devastatoare şi mai multe tornade puternice. În timp ce tornadele sunt frecvente în unele părţi ale SUA, experţii spun că înmulţirea dezastrelor naturale, precum furtuni, inundaţii şi incendii de pădure, se datorează şi schimbărilor climatice.
  9. Anul Aparitiei : 2020 Gen : drama/comedie/romance Sursa : aici Parere personala : 9/10 Trailer:
  10. Anul Aparitiei : 2020 Gen : drama/crima/actiune Sursa : aici Parere personala : 8/10 Trailer:
  11. Anul Aparitiei : 2011–2019 Gen : drama/comedie Sursa : aici Parere personala : 8/10 Trailer:
  12. sursa Universitatea Craiova a fost învinsă de CFR Cluj cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a fazei play-off a Superligii de fotbal. Unicul gol al partidei a fost reuşit de Daniel Bîrligea (71) la trei minute de la reluare, după o pasă a lui Panagiotis Tachtsidis, care a profitat de apatia defensive craiovene şi a salvat o minge care ieşea în aut de poartă. Oaspeţii şi-au creat numeroase ocazii de gol, dar Universitatea putea obţine egalul, însă finlandezul Pyry Soiri a reluat cu capul din 6 metri în portarul Răzvan Sava (88). Meciul a fost precedat de un moment de reculegere în memoria fostului portar Florin Oprea, care a obţinut primul titlu din istoria clubului craiovean. Lovitura de start a meciului a fost dată de fostul preşedinte al Universităţii, Marcel Popescu. Aceasta a fost prima înfrângere a lui Constantin Gâlcă din postura de antrenor al Universităţii, după un debut victorios, 3-1 cu Sepsi OSK, etapa trecută. Universitatea a pierdut al treilea său meci consecutiv acasă, după cele cu Farul Constanţa (1-2, în Superligă) şi Oţelul Galaţi (0-1, în Cupa României).
  13. sursa Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că plănuieşte să efectueze o vizită în China în cursul lunii mai, o călătorie care va avea loc cel mai probabil după ceremonia de învestitură programată pentru 7 mai, în timp ce Occidentul manifestă îngrijorare în legătură cu parteneriatul din ce în ce mai puternic între cele două ţări, relatează AFP şi EFE. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi, la conferinţa sa de presă obişnuită, că detaliile acestei vizite vor fi anunţate la unison cu partea chineză. Putin, care a modificat Constituţia în 2020 pentru a rămâne la Kremlin, va fi învestit pe 7 mai în funcţia de preşedinte pentru un al cincilea mandat de şase ani. Aceasta va fi prima vizită a lui Putin în străinătate de la realegerea sa în martie, în timp ce din martie 2023 preşedintele rus face obiectul unui mandat de arestare din partea Curţii Penale Internaţionale pentru "deportarea" de copii ucraineni. Liderul rus a călătorit ultima dată în China în octombrie 2023, după o vizită în Rusia a omologului său chinez Xi Jinping în martie acelaşi an. Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov s-a deplasat la începutul lunii aprilie în China pentru o vizită oficială, în cadrul căreia preşedintele chinez Xi Jinping a promis că va consolida cooperarea cu Moscova, spre marea nemulţumirea a occidentalilor, care încearcă de mai multe luni să exercite presiuni asupra Beijingului. Beijingul şi Moscova şi-au intensificat cooperarea economică, diplomatică şi militară în ultimii ani , iar "parteneriatul lor strategic" s-a consolidat după ofensiva în Ucraina lansată de Kremlin la 24 februarie 2022. Putin a semnat un acord de parteneriat "fără limite" cu preşedintele chinez Xi Jinping în februarie 2022, cu mai puţin de trei săptămâni înainte de a-şi trimite trupele în Ucraina.
  14. Love me,hate me,in both cases,you're thinking about me!

    1. Ares

      Ares

      Umpic a William Shakespeare :) 

    2. Yumii

      Yumii

      Pic drama queen 🤣

  15. Anul Aparitiei : 2008-2013 Gen : drama/crima/thriller Sursa : aici Parere personala : 10/10,d.p.m.d.v cel mai bun serial din categoria asta Trailer:
  16. sursa:aici Marea Neagră oferă oaspeților din toate colțurile lumii povești misterioase și incredibile, de la denumirea acesteia și până la viața marină, alături de numeroase obiective turistice naturale: faleze, golfuri, priveliști irezistibile, faună și floră, dar și atracții pline de istorie, cultură și divertisment: situri arheologice, hoteluri de lux, restaurante și terase, teatre și alte edificii și monumente ce nu trebuie ratate! E rândul tău să descoperi secretele din Marea Neagră! DENUMIREA DE „MAREA NEAGRĂ” Marea Neagră are o istorie tumultuoasă, deoarece poziționarea sa geografică a atras atenția multor popoare puternice, impresionând grecii, apoi romanii, care i-au dat denumirea de „Pontus Euxinus” și apoi pe turci, dându-i numele de „Karadeniz”, ceea ce semnifică „mare întunecată” sau „mare de miazănoapte”, deoarece era situată la nord de Imperiul Otoman. Prima formă autentic românească a denumirii actuale a fost dată de Mircea cel Bătrân, marea numindu-se „Marea cea Mare”. Numele este întâlnit în diferite documente datate din vremea domnitorului. Deși prietenoasă cu majoritatea turiștilor, numele de Marea Neagră este asociat cu aspectul primejdios ce poate fi observat pe timp de furtună, fiind periculoasă pentru cei care se aventurează în larg, fără experiență sau echipament de protecție. Încă din secolul al XV-lea, Marea Neagră a fost considerată drept bântuită de furtuni inimaginabile. MAREA NEAGRĂ NU A AVUT ÎNTOTDEAUNA APA SĂRATĂ Grecii îi spuneau Mării Negre „Marea Ospitalieră”, deoarece apa era potabilă, spre deosebire de alte surse locale. Ulterior, coloniștii Imperiului Roman, care au venit în Dobrogea și au întemeiat Histria, au parcurs un drum obositor și lung pe mare, iar adesea rămâneau fără resurse, așadar singura lor opțiune a fost să încerce apa din Marea Neagră, constatând că acesta este potabilă și dulce. Expedițiile organizate de coloniști erau realizate primăvara, când debitul Dunării era maxim, iar apa dulce revărsată în mare se păstra la suprafață, având o densitate mai mică decât apa sărată. Astfel, coloniștii scoteau apă de băut și de spălat direct din Marea Neagră. POTOPUL ȘI CREȘTEREA SALINITĂȚII DIN MAREA NEAGRĂ O curiozitate care a măcinat gândurile multor turiști, de-a lungul timpului, a fost trecerea de la apa dulce a Mării Negre la cea sărată, din prezent. Ei bine, salinitatea mării a ajuns la 17 la mie datorită unei furtuni puternice, care a provocat revărsarea apei din oceanul planetar în Marea Neagră, formându-se ulterior strâmtorile Bosfor și Dardanele. Apa sărată provine din vechea mare Tetis, iar alături de aceasta, Marea Neagră se bucură în prezent de noi specii de pești și plante. MAREA NEAGRĂ ESTE PRIETENOASĂ Spre deosebire de alte mări, Marea Neagră prezintă numeroase avantaje pentru turism și pentru oaspeții de pretutindeni, deoarece vietățile și plantele care trăiesc între valurile acestei mări nu pun viața în pericol. De exemplu, vei avea fericita ocazie să observi în depărtare câțiva delfini care sar în lumina răsăritului sau apusului, însă, este foarte puțin probabil să te întâlnești în Marea Neagră cu rechini, animale veninoase sau plante periculoase. DIVERSITATEA FAUNEI ȘI FLOREI DIN MAREA NEAGRĂ Deși Marea Neagră nu găzduiește prădători periculoși pentru viața omului, aceasta se bucură de o varietate extinsă de specii de plante, animale și pești, identificându-se doar în spațiul litoralului românesc un număr de 131 de specii de pești, iar în celelalte zone: litoralul bulgăresc: 187 specii de pești, litoralul turcesc: 167 specii de pești, litoralul ucrainean 155 specii de pești, litoralul georgian 110 specii de pești și pe litoralul rusesc 112 specii de pești. Printre cele mai cunoscute vietăți maritime sunt: delfinii, peștii goby, bluefish, macrou, goatfish, hering etc., meduze, crabi și raci, dar și o specie interesantă de rechin Katran, nepericuloasă pentru turiști, deoarece trăiește în zonele cele mai reci ale Mării Negre, departe de orice intersectare cu omul. Când vine vorba de plante, Marea Neagră oferă o colecție impresionantă de 270 de specii de alge: verzi, maro sau roșii, alături de aproximativ 600 de alte specii diferite de plante. Apele sărate ale mării sunt perfecte pentru habitatul speciilor fără pretenții, fie acestea plante, animale sau pești. APAR SPECII NOI ÎN MAREA NEAGRĂ Marea Neagră este specială, oferind un ecosistem incredibil, evolutiv și primitor pentru noile specii care se formează prin transformarea celor deja existente în acest habitat. În prezent, au apărut noi specii de plante și pești prin ramificarea vietăților apărute în momentul revărsării mării Tetis. Fenomenul este cauzat de microevoluție - varietate în cadrul unei specii. MUZEUL DE PE FUNDUL MĂRII NEGRE Marea Neagră este pe atât de misterioasă și periculoasă în perioadele furtunoase, precum este la fel de frumoasă și primitoare cu turiștii în momentele calme și călduroase. Așadar, marea găzduiește un muzeu chiar pe fundul mării, fiind un loc de fosilizare extrem de interesant. Din cauza lipsei de oxigen la adâncimi foarte mari, de peste 2000 m, epavele care au ajuns acolo sunt perfect conservate, Cu atât mai mult, pe bazinul mării există numeroase specii de pești care au scheletul intact. BOMBA DE HIDROGEN DIN ADÂNCURI Specialiștii spun că există riscul ca depozitele de hidrogen sulfurat, care se află pe bazinul mării să producă o serie de catastrofe naturale. Cu toate acestea, riscul este extrem de mic, iar turiștii sunt anual bineveniți pe cele mai frumoase plaje ale litoralului românesc, bulgăresc, turcesc sau pe celelalte țărmuri fără niciun pericol, ci doar cu voie bună, distracție și relaxare! DOUĂ MĂRI SUPRAPUSE La origini, se spune că, în locul Mării Negre s-a aflat Lacul Pontic, iar în urma revărsărilor de-a lungul timpului, apa și-a schimbat salinitatea, unele specii de plante și animale pierind, iar altele adaptându-se la noile schimbări. Așadar, Marea Neagră este considerată ca fiind formată din două mări suprapuse: una vie, oxigenată și una moartă, în care trăiesc doar bacteriile anaerobe. TSUNAMI LA ȚĂRMUL MĂRII NEGRE Un astfel de dezastru natural a avut loc în anul 1901, chiar în zona orașului port Mangalia. Un cutremur s-a simțit puternic în Șabla, având o magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter, producând valuri tsunami la țărmul Mangaliei. Cu toate acestea, un viitor astfel de fenomen este foarte puțin probabil în următoarele secole, conform specialiștilor. Așa că nu există motive de îngrijorare pentru a petrece un nou sezon estival la unul dintre hotelurile de lux din Mangalia, precum Mera Brise. Aici veți avea parte doar de relaxare și bucurie! ARCA LUI NOE A AJUNS ÎN MAREA NEAGRĂ Conform unei legende, se presupune că Arca lui Noe a ajuns în Marea Neagră, în perioada în care oceanul planetar s-a revărsat în mare. Potopul, în timpul căruia apa din Marea Mediterană a crescut drastic și a păstruns în Lacul Pontic, este considerat biblic. Totodată, Noe și-a încheiat drumul în versanții Muntelui Ararat din Turcia, fiind un itinerariu plauzibil pentru trecerea lui Noe prin Marea Neagră. De reținut că această legendă nu își are baza în nicio dovadă științifică, rămânând deci o mai degrabă o legendă. MAREA NEAGRĂ ESTE BÂNTUITĂ Asemeni legendei despre Arca lui Noe, fenomenul supranatural al Mării Negre este transmis prin viu grai și din dorința de a oferi mării o latură mistică. Majoritatea persoanelor știu că există epave, cadavre de diferite specii de pești și alte materiale, care ar fi trebuit să se descompună până în prezent. Mitul nu este în totalitate fals, deoarece toate cele enumerate există într-adevăr pe fundul Mării Negre, însă nu sunt blocate acolo din cauza vreunui blestem sau a unei forțe supranaturale, ci din cauza lipsei de oxigen. DURATA RECICLĂRII APEI DIN MAREA NEAGRĂ Pentru ca apa din Marea Neagră să fie reciclată complet, ciclul durează mai mult de 2.500 de ani. Există foarte multe râuri care se varsă constant în Marea Neagră, de aceea are nevoie de o asemenea perioadă îndelungată. Cu atât mai mult, există și un flux primar, anume Strâmtoarea Bosfor, care curge foarte lent și se revarsă în Marea Mediterană.
  17. sursa:aici Manchester City, campioana en-titre a Angliei, nu se va putea baza pe vedeta Erling Haaland în meciul de joi cu Brighton, din Premier League, a anunţat miercuri antrenorul Pep Guardiola, scrie DPA. "Haaland este accidentat şi încă nu este recuperat. Problema nu e gravă, probabil pentru etapa din Premier League care va urma în week-end va fi apt, dar joi nu va face deplasarea la Brighton", a subliniat Guardiola. Haaland, care a marcat în acest sezon 20 de goluri pentru City, a ratat şi partida de sâmbătă din semifinalele Cupei Angliei câştigată în faţa lui Chelsea, "cetăţenii" ajungând în finală unde vor avea ca adversar rivala Manchester United. În prezent, Manchester City este pe locul 3 în clasament, cu 73 de puncte, la 4 puncte de liderul Arsenal, dar având două meciuri mai puţin disputate
  18. sursa:aici Mai mulţi indivizi mascaţi au aruncat bombe fumigene într-un teatru din sudul capitalei Suediei, Stockholm, unde avea loc o întâlnire împotriva extremei drepte, potrivit poliţiei şi unor responsabili politici, notează AFP. Aproximativ 50 de persoane s-au adunat la un teatru din Gubbängen, o suburbie din sudul capitalei Suediei, pentru a participa la o conferinţă descrisă drept "eveniment antifascist", organizată de Partidul de Stânga (Vänsterpartiet, stânga radicală) şi Verzii (Miljöpartiet). Potrivit asociaţiei antirasiste Expo, invitată să susţină o prezentare, "un grup de nazişti" a pătruns în foaier chiar înainte de începerea conferinţei şi a aruncat bombe fumigene în sală. "Este îngrozitor că o întâlnire organizată de Partidul de Stânga a fost luată cu asalt. Am contactat-o pe Nooshi Dadgostar (şefa Partidului de Stânga) şi mi-am exprimat sprijinul cel mai profund. Acest tip de comportament detestabil nu-şi are locul în societatea noastră liberă şi deschisă", a declarat prim-ministrul Ulf Kristersson, citat de agenţia TT. Toţi liderii partidelor politice din Suedia şi-au exprimat sprijinul, numind incidentul "un atac la democraţie", potrivit aceleiaşi surse. Nooshi Dadgostar a deplâns la postul de televiziune SVT că un "eveniment deschis, pentru egalitatea între indivizi" a fost "atacat violent de ceea ce par a fi nazişti". "Toate forţele politice democratice trebuie să se ridice acum pentru a combate extrema dreaptă care ameninţă democraţia noastră", a adăugat ea.
  19. Anul Aparitiei :2022 Gen : comedie/fantasy/crima Sursa : aici Parere personala : 10/10 Trailer:
  20. Anul Aparitiei :2007-2012 Gen : drama/romance Sursa : aici Parere personala : 9/10 Trailer:
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate