Sari la conținut

[FOTBAL] Dinamo va avea o ”casă” nouă! Hotărârea de Guvern pentru noul stadion a fost aprobată !


Postări Recomandate

stadio-dinamo_4_size6.jpg

Sursa : --> Click aici <--

 

 

După ce în urmă cu o săptămână Clubul Sportiv Dinamo a obținut toate semntăruile pentru Hotărârea de Guvern în vederea construirii noului stadion din ”Ștefan cel Mare”, în cursul zilei de joi a fost îndeplinit și ultimul pas.

Horărârea de Guvern a fost adoptată, astfel că acum nu ar mai exista niciun impediment pentru construirea noului stadion al lui Dinamo. 

Inițial, arena trebuia să facă parte din programul de modernizare în vederea organizării EURO 2020, dar proiectul s-a blocat, astfel că doar arenele Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf au beneficiat de această ”portiță”.

Veste uriașă pentru Dinamo! Liber către noul stadion

„În temeiul prevederilor art. 108 din Constituția României, publicată, și al art. 42 alin. (1) lit a) din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1 - Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construire Arenă multifuncțională C.S. Dinamo București, Șos. Ștefan cel Mare, nr. 7-9, Lot 1/1, sectorul 2, București”, realizat prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I” - S.A, prevăzuți în anexa care face parte integrată din prezenta horătâre

Art. 2 - Finanțarea obiectuvlui de investiții prevăzut la art. 1 se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne, alocat pentru Clubul Sportiv Dinamo București, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse de finanțare legal constituite, confrom programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Art. 3 - Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții „C.N.I.” - S.A. răspunde de modul de utilizare a sumelor aprobate potrivit prevederilor prezentei hotărâri”, se arată în HG.

 

Noul stadion Dinamo ar urma să aibă o capacitate de 25.059 locuri și va fi folosită pentru meciurile de fotbal și rugby. 

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public în ultimele luni, stadionul celor de la Dinamo va costa 170 de milioane de euro și va fi al doilea cel mai scump din România, după Arena Națională.

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate