Sari la conținut

[Stiri Lume] Autonomia Ținutului Secuiesc, cerută din nou în stradă, în România. Secuii, susținuți de basci și catalani în Târgu Mureș


Ev3nk

Postări Recomandate

                                                                                          th.jpg

 

Sursa )

Sute de persoane au participat, duminică, la marșul organizat la Târgu Mureș cu ocazia Zilei Libertății Secuilor. Veniți din toată Transilvania, oamenii au ținut o scurtă ceremonie, după care au pornit spre centrul orasului, cu pancarte și steaguri.

Bărbat: „Îmi pare bine că pot să fiu astăzi aici, să mă întâlnesc cu prieteni. Ținuta mea este o ținută din anii 800-900. Este soția mea alături de mine care este din Serbia, acolo ungurii au autonomia lor și asta nu este un pericol pentru nici o țară”.

„Ziua de astăzi pentru secuii maghiari este cea mai importantă. Am dori să trăim într-o țară pe care să o considerăm și patrie pentru noi”, a declarat un alt participant la marș.Participanții au mers pe jos 5 km, sub escorta forțelor de ordine. În centrul orașului, le-au inmanat reprezentanților Prefecturii o petiție privind autonomia teritorială a „Ținutului Secuiesc”.

La eveniment au participat și reprezentanți ai Țării Bascilor și Cataloniei.

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate