Sari la conținut

[Stiri Lume] Suedia a devenit membră NATO. Care este marele avantaj strategic al Alianței și ce contribuție aduce statul nordic


Ev3nk

Postări Recomandate

                                                                                                                               62428712.jpg

 

Sursa )

 

Parlamentul Ungariei a votat, luni, pentru ratificarea candidaturii Suediei de a adera la NATO, punând astfel capăt la mai mult de 18 luni de întârzieri care au frustrat alianța, în timp ce aceasta încearcă să se extindă, ca răspuns la războiul Rusiei din Ucraina - notează Associated Press.

Votul, care a trecut cu 188 de voturi pentru și șase împotrivă, a venit ca un punct culminant după luni de lupte ale aliaților Ungariei pentru a convinge guvernul naționalist să ridice blocajul privind aderarea Suediei.

Guvernul premierului Viktor Orbán a înaintat protocoalele pentru aprobarea intrării Suediei în NATO în iulie 2022, dar chestiunea a fost blocată în parlament din cauza opoziției parlamentarilor partidului de guvernământ.

Suedia aduce în NATO o armată mică, dar o industrie de apărare uriașă și înalte competențe tehnologice

În al doilea rând, Suedia va aduce în NATO un nivel foarte ridicat al competențelor tehnologice vitale pentru lupta aliaților cu noile amenințări din domeniul cibernetic, de pildă.si, nu în ultimul rând, țara scandinavă are o forță aeriană de temut, cu cel puțin 100 de avioane de luptă Gripen, produse local și extrem de competitive. Asta va permite Alianței să redistribuie capacități de apărare aeriană pe alte flancuri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate