Sari la conținut

[Stiri Lume] Primele măsuri după ședința CSAT. Guvernul face pregătiri în caz de război: Legislație pentru asistență medicală


Ev3nk

Postări Recomandate

                                                                                                                    th.jpg

 

Sursa )

 

 

Documentul vorbește despre instruire specială la standardul NATO, dar și despre măsuri în caz de îmbolnăviri în masă, provocate inclusiv nuclear.

Proiectul vine imediat după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în care s-a discutat despre întărirea forțelor armate. Anul acesta, Armata vrea să semneze 15 programe de achiziții noi, pe lângă cele în derulare, pentru a cumpăra arme de foc și maşini de luptă blindate.

În primul rând, e nevoie de programe speciale de instruire, la standarde NATO, a personalului medical și nemedical care ar putea fi implicat în salvarea, evacuarea și tratamentul răniților și bolnavilor pe timpul misiunilor sau acțiunilor militare. Apoi, documentul menționează și alocarea de paturi cu această destinație. Lipsa acestor reglementări e o vulnerabilitate majoră, potrivit Ministerului Sănătății, care consideră că legislația trebuie să fie adoptată de urgență.Dincolo de protecția medicală a forțelor armate, scopul noilor reglementări se referă la triajul, salvarea și evacuarea rapidă a bolnavilor și a răniților, precum și la tratarea și reabilitarea lor, atât militari cât și civili.

Prin hotărârea de Guvern respectivă, se va înființa la ministerul Economiei o agenție nouă, numită ARCTIS care se va ocupa de noile contracte din apărare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate