Sari la conținut

[Stiri Lume] Învinși de evaziune. Țepe în loc de taxe și corupție în loc de reguli. Cum a reușit Paul Petrof să ia mită peste 50.000 de €


Ev3nk

Postări Recomandate

 

                                                                                                                    th.jpg 

 

Sursa )

 

Principala cauză este evaziunea fiscală și incapacitatea statului român de a lupta cu rețele care fraudează banii destinați investițiilor publice, salariilor sau pensiilor. Vorbim astăzi despre modul în care administratorii unor firme au ales să păgubească bugetul statului, în loc să fie contribuabili serioși în țara în care s-au îmbogățit.

Procurorii DNA spun că, doar în cazul lui Paul Petrof, directorul Regionalei Vamale București, mita dată în perioada anchetei se ridică la peste 50.000 de euro. Banii au fost pretinși de la un om de afaceri căruia Petrof i-a promis că-l ajută să scape de plata unor accize la produse din tutun și alcool, bani care ar fi trebuit să ajungă la bugetul statului. Anchetatorii spun că, pe lângă bani, acesta a cerut și alte foloase necuvenite

O pagubă uriașă, un prejudiciu de peste 50 de milioane de lei, spun anchetatorii din poliție. Grupul de firme Leonardo, o schemă complicată de evaziune fiscală care implică mafie italiană, companii controlate de libanezi sau români. Anchetatorii suspectează că administratorul grupului Leonardo a creat un circuit de evaziune cu facturi fiscale fictive. Deși le-au fost șterse peste 300 de milioane într-un proces discutabil de insolvență, în anii 2008-2009, cei din grupul Leonardo au continuat să fie pe minus. Astăzi sunt înregistrate la finanțele publice.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Din păcate, conținutul tău conține termeni pe care nu îi permitem. Te rugăm să editezi conținutul pentru a elimina cuvintele evidențiate de mai jos.
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Restabiliți configurația implicită

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate