Sari la conținut

[Stiri Lume] Benjamin Netanyahu spune că Israelul „nu va accepta orice acord” cu Hamas și „nici cu orice preț” Citeşte întreaga ştire: Benjamin Netanyahu spune că Israelul „nu va accepta orice acord” cu Hamas și „nici cu orice preț”


Overhaul

Postări Recomandate

hepta7428552-1-scaled-e1697447278399.jpg

„Vreau să fiu clar cu privire la politica noastră – obiectivul esențial este în primul rând eliminarea Hamas”, a spus Netanyahu, la începutul ședinței săptămânale de guvern. Alte obiective ale Israelului sunt „aducerea înapoi a tuturor ostaticilor și asigurarea faptului că Gaza nu va mai reprezenta niciodată o amenințare”. În acest context, Netanyahu a vorbit despre trei condiții care trebuie îndeplinite: distrugerea batalioanelor Hamas rămase, 17 din 24 fiind înfrânte, potrivit Israelului; operațiunile de eliminare a instalațiilor inamice rămase; și neutralizarea rețelei de tuneluri a Hamas, „care necesită mai mult timp”.
 

În ceea ce privește un posibil acord cu Hamas privind eliberarea ostaticilor, premierul israelian a afirmat: „nu vom accepta orice acord și nici cu orice preț” și a negat informațiile potrivit cărora ar fi fost de acord cu eliberarea unui număr mare de teroriști. Anterior, un înalt responsabil al Hamas din Liban, Osama Hamdane, a declarat că este prea devreme să se vorbească despre un acord privind un armistițiu cu Israelul, referindu-se la propunerea mediatorilor din Qatar, Statele Unite şi Egipt. Proiectul de armistițiu prevede eliberarea ostaticilor ținuți de Hamas în Fâșia Gaza în schimbul punerii în libertate a unor prizonieri palestinieni din Israel.
 

Sursa: Libertatea.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate