Sari la conținut

[Știri Gaming] - Campionatul Mondial eSports la Iași, peste 150 de mii de spectatori prezenti !!


Andrewq0

Postări Recomandate

Peste 150 de mii de spectatori au fost prezenti la festivalul Digital Throne, care a inclus și Campionatul Mondial de eSports, eveniment care a avut loc la Iași în perioada 24 august – 3 septembrie. Doar în seara de 1 septembrie, când Armin van Buuren a urcat pe scena festivității de închidere a Campionatului, 22 de mii de oameni s-au bucurat de show-ul unuia dintre cei mai renumiți DJ din lume. Meciurile reprezentativelor României și finalele competițiilor au fost urmărite în fiecare zi de peste 7000 de oameni prezenți în zona Palas din spatele Palatului Culturii din Iași, care s-au bucurat de show-ul oferit de cele mai bune echipe naționale sau jucători de eSports din lume.

JUnvHz.png

 

Campionatul Mondial de eSports a însemnat peste 600 de jucători din 111 țări de pe toate continentele, care s-au luptat la Iași în cele șapte competiții pentru premii totale de 500.000 de dolari: CS:GO, CS:GO Female, Dota 2, PUBG Mobile, eFootbal, Tekken și Mobile Legends Bang Bang. Stream-ul Campionatului a fost preluat și urmărit în întreaga lume pe platformele federațiilor naționale ale țărilor participante în competiție. După doar cinci zile de eveniment, meciurile Campionatului Mondial de eSports generaseră peste 8 milioane de vizualizări pe platformele YouTube și Twitch. Numerele finale de audiență vor fi comunicate în curând.

Finalele competițiilor au avut loc în weekendul 1-3 septembrie, atunci când pe scena de muzică a Digital Throne au urcat Armin van Buuren, Lost Frequencies, JP Cooper, Tujamo, Tom Odell, B.U.G. Mafia, Delia, Carla’s Dreams, Alternosfera, Subcarpați, Spike, The Motans, Connect-R & Johny Romano, Deliric x Silent Strike w. Muse Quartet & CTC și Filarmonica “Moldova” din Iași.

 

"Timp de zece zile, Iașiul a găzduit cel mai mare campionat mondial de eSports organizat vreodată în Europa. Peste 1000 de jucători și delegați din 111 țări de pe toate continentele, șapte competiții, sute de meciuri. Evenimentul a îmbinat pentru prima oară eSports-ul și entertainment-ul și a atras un interes enorm din partea zecilor de mii de români care au susținut echipa României sau au cântat alături de artiștii lor favoriți."

– Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași

Sursa: Campionatul-Mondial.eSports

  • UP 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate