Sari la conținut

[Știri IT] - HyperX Clutch Gladiate – ideal dacă nu te deranjează cablul (review)


PraF De SteLe ;X

Postări Recomandate

oN4U8uN.jpg

Sunt un mare fan al gaming-ului pe controller. Am crescut cu un Xbox sub televizor și am ajuns să împing tastatura și mouse-ul la o parte atunci când am de jucat un joc single player care să nu fie shooter. Și fix de asta, când a venit controller-ul HyperX Clutch Gladiate în teste abia așteptam să îl pun la treabă. Un controller la sub 200 de lei cu apucături de Elite? Unde semnez?

Și, după mai multe zile de joac… ăăă, am vrut să zic muncă, am aflat tot ce-i tare și tot ce nu-i așa grozav la HyperX Clutch Gladiate. Are acest controller ce-i trebuie pentru a fi o variantă bună pentru cei pe care nu îi deranjează cablul? Ei bine, răspunsul se ascunde mai jos.

Construcție și design

Vorbind strict din perspectiva aspectului și al construcției, HyperX Clutch Gladiate primește o bilă albă de la mine. E majoritar negru, cu câteva accente roșii pe ici-colo, că doar n-ar mai fi HyperX dacă nu ar avea și nițel roșu. Se simte ok în mână și este și destul de ușor, cel mai probabil datorită faptului că vorbim despre un controller pe fir, nu unul wireless. În plus, plasticul din care este făcut pare de bună calitate și nu mi-a dat impresia că s-ar sparge ușor în mâinile unui gamer mai agresiv.

Butoanele de pe față se simt la fel ca la orice alt controller de Xbox. Adică nu grozav, dar nici măcar un Xbox Elite V2 nu are cine știe ce butoane pe față. Apoi ajungem la speța butoanelor LB, RB, LT, RT, care sunt chiar ok. Butoanele de pe bumper sunt destul de tactile și sharp, iar una dintre funcțiile cele mai interesante ale acestui controller este posibilitatea de a schimba cursa ambelor triggere.

Experiența în utilizare

De ce ai face asta? Ei bine, dacă te joci un shooter cu o armă care nu e automată, o cursă mai mică a butonului RT te poate ajuta să tragi mai repede și, implicit, îți dă mai multe șanse să omori inamicul. Chestia asta am văzut-o în trecut doar pe modele premium, care se învârt în cu totul altă categorie de preț, ceea ce e o mare bilă albă pentru HyperX Clutch Gladiate.

Dar asta nu e singura funcție high-end pe care o regăsim aici. Pe spate am sesizat imediat este prezența a două butoane programabile foarte utile. Și aici avem aceiași poveste ca la blocajul pentru trigger: o funcție high-end pe un controller la un preț accesibil. Trebuie să recunosc că, pentru titlurile pe care le joc eu, butoanele astea de pe spate nu sunt atât de folositoare, dar am vorbit și cu oameni care nu ar mai putea trăi fără ele.

Iar acum ajungem la adevărata întrebare: cum e să te joci cu HyperX Clutch Gladiate? Ei bine, am numai lucruri bune de spus despre asta. În primul rând, mi-au plăcut foarte mult ambele joystick-uri. Sunt foarte bine calibrate și forța de care e nevoie pentru a mișca maneta în oricare direcție este ce trebuie. Singurul lucru pe care îl am de reproșat aici este materialul din care sunt făcute ambele joystick-uri: plastic în loc de cauciuc. Înțeleg de ce cei de la HyperX au făcut asta (pentru a ține prețul mai jos), dar oricând prefer un joystick din cauciuc.

HyperX Clutch Gladiate are forma unui controller obișnuit de Xbox, deci dacă ai mai folosit așa ceva în trecut îți va lua foarte puțin să te obișnuiești cu el. Și mai bine decât atât este input lag-ul, care este insesizabil. Dar ce este o binecuvântare se poate transforma într-un blestem, deoarece (așa cum am zis și mai sus), HyperX Clutch Gladiate este un controller pe fir.

Cablul inclus în pachet este gros, de bună calitate și nu pare că se va rupe foarte ușor, ceea ce e bine. Ce nu e așa bine este lungimea cablului, care este prea scurtă pentru a folosi controller-ul conectat la o consolă aflată în celălalt capăt al camerei. Pentru joaca pe PC, chestia asta nu e o problemă, dar daca vrei să legi HyperX Clutch Gladiate la un Xbox, trebuie să iei asta în calcul.

Concluzie

În final, recomand cu căldură HyperX Clutch Gladiate oricărui pasionat de gaming pe controller. Sigur, materialele folosite nu sunt cele mai bune iar cablul poate fi un inconvenient pentru unii, dar pentru prețul de 180, eu zic că acest pachet de funcții este imbatabil.

La un preț substanțial mai mic decât un controller obișnuit de Xbox de la MicrosoftHyperX Clutch Gladiate vine cu funcții pe care le găsești în mod normal doar pe variantele Elite (care costă la nord de 700 de lei), este robust și își face treaba exemplar în jocuri, dacă nu te deranjează cablul. Overall, HyperX Clutch Gladiate pleacă de la mine cu o mare recomandare și un thumbs up.

SURSA

Editat de Tox1cMan>?
Modificare!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate