Sari la conținut

[Știri IT] - Cum un absolvent UTSA și startup-ul său Alt-Bionics au ajuns la vârful protezelor


PraF De SteLe ;X

Postări Recomandate

În urmă cu trei ani, nu era altceva decât un proiect școlar și o dovadă de conceptcâștigătorul locului doi la un concurs de prezentare universitar dar a ocupat titlurile până în Marea Britanie.

Pentru proiectul lor senior la UTSA, Ryan Saavedra și trei colegi de clasă au construit o mână robotică protetică pentru mai puțin de 700 de dolari, o fracțiune din ceea ce costă multe proteze de pe piață. Modelul lor imprimat 3D, care oferă proteze bionice îmbunătățite cu inteligența artificială la un preț accesibil, a influențat perspectiva unei revolte într-o industrie de miliarde de dolari. Reporterii l-au întrebat pe Saavedra, ce urmează?

Nu aveam absolut nicio idee”, a spus el, amintindu-și experiența din această săptămână. „Eram universitar, fără experiență anterioară în construirea unei companii sau în comercializarea unui dispozitiv medical.” De fapt, nu avea de gând să facă asta.
Astăzi,
Alt-Bionics, startup-ul fondat de Saavedra, este pe un drum constant pentru a-și duce conceptul pe piață. Se află în discuții pentru a începe primele studii clinice la scară mică, iar afacerea a atras atenția grupurilor de investitori locali și a observatorilor de afaceri cu mult dincolo de scena robotică strânsă din San Antonio. Producătorii din Polonia și clinicienii din Africa de Sud spun că vor să lucreze cu Alt-Bionics.

 

SURSA: go4it.com

După o primă rundă de finanțare de succes anul trecut, o a doua rundă este în desfășurare, menită parțial să ajute startup-ul să-și producă primele protetice disponibile comercial.

bria-woods-alt-bionics-ryan-saavedra-bio

Fluxul de acoperire media timpurie nu l-a motivat pe Saavedra să-și ducă conceptul dincolo de un proiect școlar, a spus el. Dar acele segmente de știri au ajuns la o prietenă, care a întrebat dacă vărul ei, un Ranger din Armată cu multiple amputații dintr-un turneu în Afganistan, ar putea încerca modelul creat de echipa sa. Saavedra a fost de acord, iar veteranul a programat rapid mâna să facă un gest nepoliticos. Saavedra a spus că bărbatul a fost încântat.

Familia lui m-a întrebat: „Ce urmează”? Și această întrebare este mult diferită de la cineva pe care aceste dispozitive îl pot ajuta”, a spus el.

Saavedra, în vârstă de 28 de ani, adresează sute de întrebări de la potențiali consumatori din America de Sud, Rusia, India și din alte părți, întrebând cum pot obține dispozitivul său. Cei mai mulți răspund la un videoclip TikTok pe care l-a postat, care arată un montaj al dezvoltării proteticei care are în prezent peste 18 milioane de vizualizări în aplicație. Saavedra a spus că filmează cam tot ce face.

Progresele în protezarea high-tech au progresat în ultimii ani, iar Saavedra nu este singura care urmărește o versiune low-cost.
Dar prețul ridicat al acestor dispozitive, adesea neacoperite de asigurare, nu reprezintă singura provocare pentru persoanele amputate care caută o proteză sub cot.

Aceste tipuri de proteze electronice sunt adesea greoaie și predispuse la defecțiuni tehnice, a spus Mona Patel, fondatoarea Fundației pentru Amputați din San Antonio. „Sincer, de multe ori ajung să stea într-un dulap.”

Și, a avertizat ea, orice startup care dorește să schimbe acest lucru se va confrunta cu perspective descurajante. „Ei s-ar înfrunta cu marii producători care au bani pentru marketing, cercetare și dezvoltare și au fost la asta de zeci de ani.”

Saavedra nu acceptă provocarea. O parte din argumentul său este că industria mâinilor bionice este pregătită pentru perturbări și că tehnologia stagnantă a cauzat prețuri umflate.

În timp ce multe dispozitive cu funcționalități similare costă de obicei zeci de mii de dolari, Alt-Bionics solicită un preț de aproximativ 3.500 de dolari.

Mâna lui Alt-Bionic permite utilizatorilor să o controleze prin intermediul senzorilor care detectează activitatea electrică în alte grupe musculare, cum ar fi antebrațele sau umerii. Inteligența artificială ajută la ghidarea mâinii în diverse ipostaze, iar mai multe sunt încă disponibile prin personalizare pe o aplicație de telefon conectată. Feedback-ul haptic permite utilizatorului să aibă un sentiment de aderență și presiune.

Și, în timp ce aceste tipuri de proteze necesită adesea reparații costisitoare de către profesioniști, Saavedra încearcă, de asemenea, să facă dispozitivul său să fie reparat cu ușurință de către utilizatori, permițându-le să îndepărteze și să înlocuiască fiecare deget individual, folosind înlocuitori ușor disponibile.

El și cei doi ingineri cu jumătate de normă care lucrează pentru el au căutat, de asemenea, să facă mâna durabilă. După ce a auzit despre un amputat care, după ce a primit un membru bionic scump, l-a spart imediat lovind gips-carton, Saavedra a spus că acesta a devenit reperul pentru durabilitatea propriului model.

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate