Sari la conținut

[Știri IT] - TikTok, acuzată că trișează: cum și-ar fi făcut rost de trafic rețeaua de socializare, cum ar manipula


PraF De SteLe ;X

Postări Recomandate

wgQVDFO.jpg

TikTok încă luptă să rămână o rețea de socializare operațională în Statele Unite, însă un nou proces ar putea complica lucrurile și mai mult pentru companie.

 

Un fost director de ByteDance a susținut că proprietarul TikTok ar fi folosit roboți și ar fi furat conținut pentru a umfla traficul aplicației.

Procesul, intentat de fostul șef al departamentului de inginerie Yintao Yu și raportat de The New York Times, susține că ByteDance l-ar fi concediat abuziv pe Yu după ce a respins practicile companiei, cum ar fi furtul de materiale ale altor aplicații.

 

Problemele TikTok de abia acum încep

 

De asemenea, el susține că ByteDance a acționat ca un „instrument util de propagandă pentru Partidul Comunist Chinez” și că angajații din China puteau accesa datele utilizatorilor din SUA.

După cum subliniază The New York Times, acuzațiile făcute de Yu „descriu modul în care a funcționat ByteDance în urmă cu cinci ani” și vin după „mai mulți ani de mediere”.

Cu toate acestea, este posibil ca afirmațiile să alimenteze și mai mult controlul pentru TikTok, care se confruntă cu perspectiva unei interdicții la nivel național în Statele Unite.

Parlamentarii americani, dar și alți oficiali, au susținut că TikTok reprezintă o amenințare pentru securitatea națională și că aplicația nu poate fi de încredere.

Acuzațiile lui Yu ar putea intensifica aceste preocupări. Procesul detaliază „o unitate specială de membri ai Partidului Comunist Chinez” la birourile ByteDance din Beijing care „a ghidat modul în care compania a propagat valorile comuniste de bază”.

El susține inclusiv că angajații ByteDance au manipulat Douyin, versiunea chineză a TikTok, pentru a suprima conținutul despre protestele din Hong Kong și „să alimenteze ura față de Japonia”.

Se mai spune, în egală măsură, că TikTok ar fi folosit boți pentru a amplifica valorile de trafic ale aplicației atunci când era la început de drum și încerca să câștige teren în Statele Unite ale Americii.

SURSA

Editat de Tox1cMan>?
Modificare!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate