Sari la conținut

[Crima] "Cea mai neagră lună". Stare de alertă în Spania, unde în decembrie au fost ucise cele mai multe femei, din ultimii 20 de ani


.GoSSen.

Postări Recomandate

  • Administrator

Decembrie a fost "cea mai neagră lună" a Spaniei din punct de vedere al violenței contra femeilor din ultimii 20 de ani. 13 femei au fost ucise în 28 de zile, scrie Euronews.

PTQ0MCZoYXNoPWM0MzkwY2I1MjI5MmUyODM5NDJh

Guvernul Spaniei s-a declarat îngrijorat de această situație, în condițiile în care în decembrie a fost înregistrat cel mai mare număr de crime contra femeilor, începând din 2003.

Ministrul spaniol de interne, Fernando Grande-Marlaska, și-a exprimat "profunda frustrare" față de "proliferarea neobișnuită și teribilă" a crimelor și a ordonat forțelor de securitate să intensifice măsurile de protecție a victimelor. Un număr de 723 de femei sunt în prezent expuse unui risc crescut de violență domestică și un total de 31.161 sunt incluse în sistemul de monitorizare a violenței de gen al autorităților spaniole.

În decembrie, situația a devenit tragică, deoarece incidența violenței împotriva femeilor a crescut accelerat.

Cel puțin opt atacuri asupra femeilor au avut loc din Ajunul Crăciunului, șase fiind ucise, iar două rănite grav. Alte două atacuri au avut loc în ziua de Crăciun.

Ultimul asasinat a fost confirmat în 26 decembrie la Barcelona. A doua zi, un bărbat de 45 de ani și-a înjunghiat partenera într-un bar din Bilbao.

Apoi, în următoarele 24 de ore, alte trei femei au fost ucise.

Ministerul Egalității s-a întrunit săptămâna aceasta într-o ședință de urgență, în contextul în care sărbătorile sunt un moment deosebit de periculos pentru femeile care sunt abuzate. Ministerul a cerut instituțiilor și oamenilor să fie în "alertă" în această perioadă a anului și a subliniat că violența contra femeilor este o chestiune care trebuie rezolvată nu doar de stat, ci și de societate.

Sărbătorile sunt contextul în care potențialele victime ajung să petreacă adesea mai mult timp cu agresorii lor, a explicat pentru agenția EFE un oficial guvernamental. El a remarcat că, de Crăciun, unii bărbați pot să simtă că autoritatea le este diminuată.

"Oamenii petrec mai mult timp împreună, nu merg la muncă, nu duc copiii la școală, conflictele continuă, iar violența crește", a subliniat oficialul, care a remarcat că agresorii bărbați reacționează negativ la prezența familiei și a prietenilor în viața partenerelor lor.

Sursa Click Aici

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate