Sari la conținut

[Stiri IT] iPhone 14 Pro ar fi trebuit să fie mult mai puternic: ce greșeală a făcut Apple


.GoSSen.

Postări Recomandate

  • Administrator

Cipul A16 de la iPhone 14 Pro folosește o configurație similară cu A15 de la iPhone 13 Pro, însă acesta fost, din păcate, planul de rezervă al Apple, potrivit unui raport publicat deThe Information.

apple-ar-fi-trebuit-fie-mult-mai-puterni

Compania ar fi vrut să adauge un GPU de ultimă generație care acceptă ray tracing, însă specialiștii de la Apple au descoperit greșeli cruciale de design între timp și au trebuit să renunțe la planuri, ca mai apoi să opteze pentru A16.

Se pare că cei de la Apple sunt „prea ambițioși pentru a adăuga noi funcții”. Siliciul planificat pentru 2022 ar fi suportat ray tracing, tehnica care face ca lumina din jocurile video să se comporte ca în viața reală.

Simulările software sugeraseră că este fezabil și compania a continuat atunci implementarea, dar hardware-ul de testare ar fi consumat mai multă energie decât se așteptau inginerii, ceea ce ar fi afectat durata de viață a bateriei și ar fi supraîncălzit dispozitivul.

Apple a schimbat planurile pe ultima sută de metri
Fiindcă Apple a observat greșelile destul de târziu, a trebuit să renunțe la planuri și să opteze, în schimb, pentru A16.

The Information a conectat acest incident cu luptele interne din echipa Apple Silicon. Vicepreședintele senior al Hardware Technologies, Johny Srouji, ar fi fost parte din problemă, fiind cunoscut pentru exigența sa.

Despre acesta, se spune că are obiceiul să-și conducă echipa cu o mână de fier, iar între timp se luptă și cu limitele legii lui Moore și cu un exod de specialiști către alte startup-uri.

Se presupune că ar fi pierdut cel mai bun inginer al său în favoarea Nuvia, fondată de fostul designer de cipuri Apple, Gerard Williams III, lider deosebit de apreciat printre inginerii de la Apple.

De asemenea, designerul care l-a înlocuit pe Williams, Mike Filippo, ar fi avut conflicte cu ceilalți înainte de a pleca pentru a se alătura Microsoft. Apple încă nu l-a înlocuit pe cel din urmă.

Sursa : Click Aici

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate