Sari la conținut

[ FOTBAL ] "Au spus că femeile pot cumpăra bilete şi pot merge la meci!" Ce s-a întâmplat, de fapt, la stadion e revoltător


cosm1n.

Postări Recomandate

Iubitoarele fotbalului din Iran nu au putut asista la ultimul meci al naţionalei ţării lor în preliminariile Cupei Mondiale 2022, câştigat cu 2-0 în faţa Libanului, după ce autorităţile iraniene au interzis prezenţa femeilor pe stadion la jocul respectiv.

 

Pentru acest meci s-au vândut 12.500 de bilete, inclusiv 2.000 pentru femei, însă la ora meciului suporterele nu au avut voie să intre pe stadionul Imam Reza din oraşul sfânt Masshhad, din nord-estul ţării, informează presa iraniană, citată de Agerpres.

Zeci de femei au protestat în afara stadionului împotriva acestei interdicţii, potrivit unui videoclip publicat de ziarul Khabaronline.

"Au spus că femeile pot cumpăra bilete şi pot merge la stadion. Am cumpărat bilete şi acum ne spun că nu putem intra", a explicat una dintre suporterele respective pentru media semioficială Fars. "Toate femeile care sunt aici au bilete", a mai spus ea.

Autorităţile nu au oferit nicio explicaţie pentru această interdicţie.

Femeile nu au avut voie pe stadioanele din Iran timp de 40 de ani

 

Timp de 40 de ani, Republica Islamică Iran nu a permis femeilor să meargă pe stadioane, un tabu care a fost întrerupt în 2019, cu ocazia meciului Iran - Cambodgia, la care au asistat 3.500 de femei, sub presiunea FIFA.

La sfârşitul lunii ianuarie, pentru a doua oară în patru decenii, aproximativ 2.000 de femei au fost lăsate, la Teheran, să asiste la meciul dintre Iran şi Irak, în urma căruia irakienii şi-au asigurat calificarea la Mondialul din Qatar.

Cu ocazia meciului respectiv, una dintre suportere a declarat pentru EFE că speră să nu fie ultima dată când femeilor li se permite să meargă pe stadioane, lucru care în prezent nu mai este clar.

 

sursă => sursa

 

 

YmVlYTVmZTk0Y2QyNDQ4OWViNmJkNzNkZGRl.thu

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate