Sari la conținut

Super Liga bate toate recordurile în materie de încasări: 264 milioane € din start! Suma colosală venită din drepturi.


George.

Postări Recomandate

12 cluburi de fotbal au semnat un acord pentru formarea unei Super Ligi în fotbalul european, acțiune care a provocat reacții vehemente.

Real Madrid, Barcelona și Atletico Madrid din Spania, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea și Tottenham Hotspur din Anglia, Juventus, AC Milan și Inter din Italia sunt fondatorii noii competiții, la care se pot alătura Bayern Munchen și Borussia Dortmund din Germania și PSG din Franța.

Iar aceste 12 cluburi vor beneficia de o primă consistentă de ”instalare” - ele au garantate un bonus de bun venit în valoare de cel puțin 200 de milioane de euro, conform unui articol din Financial Times.

Fiecare club va încasa câte 264 milioane € din start.

Finanțarea este asigurată de banca americană JPMorgan, iar aceștia au oferit un contract pe 23 de ani în care cluburile primesc un avans în valoare de 264 de milioane de euro, care trebuie returnat dacă gruparea respectivă decide să părăsească Super Liga.

Cluburile vor deține în comun și firma care se ocupă de drepturile tv, sponsori și alte drepturi media, firmă care are sediul în Spania. 

De altfel, secretarul general al Super Ligii este un bancher, Anas Laghrari, bun prieten al președintelui lui Real Madrid, Florentino Perez. 

Conform previziunilor, Amazon, Facebook, Disney și Sky sunt implicate în transmiterea meciurilor și vor oferi în jur de 4 miliarde de euro pe an, dublu față de  UEFA Champions League.

Iar pentru a potoli spiritele, cele 12 cluburi au anunțat că vor ceda 400 de milioane de euro, ligilor și federațiilor de care aparțin pentru a ajuta fotbalul autohton.

Microbiștii protestează împotriva Super Ligii.

Jnc9MTA2MCZoYXNoPTYwYjRkODM3Y2Q0YTljNDVi

 

Sursa -> DigiSport.Ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate