Sari la conținut

[TENIS] "Când te vei retrage?" Răspunsul oferit de Rafael Nadal unei întrebări delicate


what # LeagueCs

Postări Recomandate

Rafael Nadal (2 ATP / 34 de ani) a explicat cu argumente solide ce-l determină să accepte noi provocări în tenis. 

 

image.thumb.png.86e175b191786ab2d32e3e75017502e2.png

Rafael Nadal / Foto: Getty Images

 

"Regele Zgurii" a câștigat în carieră numai din tenis peste 123 milioane de dolari, e un idol pentru mulți jucători care visează să devină lideri mondiali și continuă să-și traseze noi ținte. Spaniolul care va împlini 35 de ani pe 6 iunie a ajuns în Australia și se pregătește de Australian Open. 

Rafael Nadal și întrebarea cu care e atacat non-stop: "Când te retragi?"

În tot acest timp, Rafa mai oferă și câte un interviu în care e chestionat despre retragerea sa. Stângaciul cu 86 de titluri în palmares a explicat pe larg ce-l face să joace la 34 de ani și spune că bucuriile din afara sportului au puterea de absoarbe din mintea lui gândul retragerii. 

"Eu abia aștept să joc în continuare tenis, aștept să merg mai departe, fără teama că acea zi va veni într-o zi. Am foarte multe lucruri în viața de zi cu zi care mă fac fericit, în afara competițiilor de tenis, și aceste mici bucurii mă eliberează de presiunea exercitată de gândul că mă voi retrage la un moment dat.

O iau ca pe ceva firesc. E adevărat că am avut multe probleme în timpul carierei, dar totodată e adevărat că am trecut cu bine și peste toate obstacolele ivite pe parcurs. Uneori, am plătit un preț mare, altădată am plătit un preț mai mic, dar mereu am găsit soluții din punct de vedere medical, mental sau rezolvări în privința tenisului", a declarat Nadal, potrivi Tennis World USA. 

1004-204 e raportul victorii - eșecuri înregistrat de Nadal în ciruitul ATP

Rafael Nadal, de 13 ori campion la Roland Garros. "Ce ţi-a mai rămas de făcut?"

După victoria din toamnă de la Paris obținută în fața lui Novak Djokovic, Rafael Nadal şi-a trecut în palmares al 13-lea său titlu pe zgura pariziană. "Matadorul" a egalat, totodată, recordul de 20 de trofee de Grand Slam deţinut de elveţianul Roger Federer.

"Ce ţi-a mai rămas de făcut?", a mai fost întrebat campionul iberic.

"Pentru mine, să continui să mă bucur în fiecare zi. Sunt norocos pentru toate lucrurle care mi s-au întâmplat în decursul anilor. Până azi, am avut o viaţă bună. Ce mi-a mai rămas de câştigat? Nu ştiu, dar ideea este ca tot timpul să faci un pas înainte, pentru că dacă nu ai motivaţie, e timpul să de apuci de altceva.

Cât timp îmi voi păstra entuziasmul de a juca tenis şi de a fi competitiv, voi continua să încerc să-mi depăşesc limitele în fiecare zi", a răspuns Rafael Nadal.

Rafael Nadal a înregistrat luni o nouă performanţă statistică în cariera sa, ajungând la 800 de săptămâni consecutive în primele zece locuri ale clasamentului mondial al jucătorilor profesionişti (ATP).

Nadal nu a mai ieşit din top 10 mondial din data de 25 aprilie 2005, când avea 18 ani, chiar înainte de a câştiga primul său titlu din cele 13 de la Roland Garros, potrivit AFP. În marea majoritate a timpului în cei 15 ani trecuţi, Nadal s-a aflat pe primul loc (209 săptămâni) sau pe al doilea (361 săptămâni).

Ibericul este al doilea în ierarhia publicată luni, devansat de sârbul Novak Djokovic şi urmat de austriacul Dominic Thiem.


SURSA

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate