Sari la conținut

"Thriller" în preliminariile Europa League! A fost stabilit un nou record de penalty-uri marcate în cupele europene


cosm1n.

Postări Recomandate

Meciul dintre Shamrock Rovers și Ilves, din primul tur al preliminariilor UEFA Europa League, a oferit recordul de penalty-uri marcate în cupele europene. După 120 de minute, scorul a fost 2-2, iar după loviturile de departajare, s-a încheiat 12-11!

EUROPA LEAGUE

Logo-ul Europa League / Foto: Getty Images

UTA - FC Voluntari (vineri, ora 21:00, Digi Sport 1)

Gaz Metan Mediaș - FC Argeș (vineri, ora 18:00, Digi Sport 1)

Loviturile "de la 11 metri" nu i-au purtat noroc campioanei României. CFR a fost eliminată de Dinamo Zagreb din preliminariile UEFA Champions League, scor 2-2 (5-6 d.l.d). Însă nu același lucru se poate spune despre formația din Irlanda, Shamrock Rovers.

Aceasta s-a calificat în runda următoare a preliminariilor UEFA Europa League, după ce a învins după loviturile de departajare echipa finlandeză Ilves. La finalul celor 120 de minute, scorul a fost 2-2, iar după ce fiecare formație a executat câte 13 penalty-uri, irlandezii au mers mai departe, scor 12-11.

Shamrock și Ilves au stabilit recordul pentru cele mai multe penalty-uri înscrise într-un meci din cupele europene. În total au fost 24 de lovituri de la "punctul cu var" transformate, finlandezii deschizând scorul în minutul 10 dintr-o astfel de ocazie.

Recordul mondial pentru cea mai lungă serie de penalty-uri a fost înregistrat în 2005

Tot în urma unui 2-2 după 120 de minute a fost decisă o partidă din 2005 din Cupa Namibiei. Meciul dintre KK Palace și Civics s-a încheiat 17-16 pentru gazde, după loviturile de departajare, și a intrat în istoria fotbalului mondial drept jocul cu cea mai lungă serie de penalty-uri.

Fotbalistul cu cele mai multe penalty-uri transformate din primele 5 campionate ale Europei este Cristiano Ronaldo. Starul lusitan conduce detașat acest top, cu 114 reușite, la 39 distanță de ocupanții locului doi, Leo Messi și Francesco Totti. Din acest clasament mai fac parte Zlatan Ibrahimovic, Frank Lampard sau Steven Gerrard.

digisport.ro

image.thumb.png.e4ada90d933a47b6c49b3b6300330b9e.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate