Sari la conținut

Germania nu dă înapoi, după trei teste pozitive la coronavirus depistate la Koln: ”Acum știm cine e sănătos și cine nu!”


IoNuT™

Postări Recomandate

Rhein Energie Stadion

 

Germania se pregătește de reluarea campionatului, iar DFL a început testarea jucătorilor de la cluburile de primă ligă. După ce trei membri ai grupării FC Koln au fost depistați pozitiv cu coronavirus, pe 1 mai, au apărut discuții privind reluarea competiției.


Germania nu își schimbă planul. ”Știm cine e sănătos și cine nu!”
Totuși, DFL consideră că cele trei cazuri de COVID-19 depistate reprezintă, de fapt, un imbold pentru revenirea la fotbal. 

”Faptul că am depistat aceste cazuri ne ajută să știm cine este sănătos și cine nu. Luăm asta ca un lucru pozitiv și sigur că nu renunțăm la ideea noastră de a relua meciurile la mijlocul lunii mai”, a explicat purtătorul de cuvânt din Bundesliga, pentru cotidianul Marca.

Ultimul cuvânt înaintea reluării campionatului îl va avea cancelarul Angela Merkel, care se va consulta cu ministrul Sportului din Germania. Decizia se va lua pe 6 mai, iar datele avansate pentru începerea partidelor sunt 16 și 23 mai.

”Nu avem niciun dubiu. Cei depistați pozitiv la Koln au fost identificați și izolați. E normal că dacă facem teste, vor fi găsiți jucători pozitivi, pentru că unii sunt asimptomatici.

Filmul "A-X-L" e acum în Digi Online, pe canalul Film Now! Descarcă aplicația și poți urmări filmul de acțiune pe telefon sau tabletă

Se întâmplă peste tot în societate. Când se va juca, vom ști sigur că cei implicați sunt sănătoși”, a mai spus purtătorul de cuvânt al campionatului german.

Medicii susțin că fotbaliștii sunt protejați și își ”pot exercita profesia”
Un raport al lui Tim Meyer, șeful Comitetului Medical al DFL, arată că fotbaliștii se pot pregăti în deplină siguranță. ”Suntem convinși că prin protocolul nostru, jucătorii își pot exercita profesia cu cea mai bună protecție împotriva infecției.

Cu peste 1.000 de teste efectuate deja, ar fi fost statistic foarte, foarte puțin probabil să nu găsim pe nimeni infectat”, se transmite în raport.

Și Horst Heldt, managerul sportiv al lui FC Koln, formația la care au fost descoperiți cei trei membri contaminați, sprijină reluarea fotbalului.

”Strategia de testare și măsurile luate ne arată că putem reacționa cu soluții individuale”, a spus el.

 

 

sursa:          DigiSport

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate