Sari la conținut

LPF are planul pentru reluarea antrenamentelor și a meciurilor din Liga 1. Când ar putea fi luată o decizie


IoNuT™

Postări Recomandate

Florinel Coman

 

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat că pregătește o propunere de protocol pentru reluarea antrenamentelor și a meciurilor din Liga 1.


LPF precizează că va înainta propunerea către autoritățile guvernamentale la începutul săptămânii următoare, punând-o totodată și în dezbatere publică.

"Riscul de a pierde milioane de euro din drepturile de televizare și de publicitate ar trebui să fie de natură să creeze un consens în rândul tuturor cluburilor din Casa Liga I pentru a finaliza acest sezon pe terenul de joc.

Cluburile românești sunt dependente, în mare măsură, de acești bani, iar angajații din fotbal, fie că vorbim de jucători, antrenori, manageri sau alte persoane implicate în activitatea fotbalistică, își încasează salariile grație eforturilor făcute mai ales de televiziuni și de sponsori", a declarat secretarul general Justin Ștefan, într-un comunicat emis de LPF.


Justin Ștefan: "Singura certitudine e incertitudinea"
Deși Liga Profesionistă are deja o propunere pregătită, secretarul general admite că totul va depinde de evoluția situației generată de pandemia de COVID-19.

"Loserii" este acum pe Film Now! Descarcă aplicația Digi Online și poți urmări filmul pe telefon sau tabletă

O decizie finală referitoare la reluarea campionatului și la modul în care aceasta se va realiza pare că urmează să se ia doar după stabilirea unui acord cu autoritățile statului.

"Singura certitudine a fotbalului de astăzi este incertitudinea. Evident că evoluția dinamică a coronavirusului ne împiedică să ne asumăm decizii ferme în privința momentului reluării procesului de antrenament și a jocurilor oficiale. Suntem într-un dialog permanent cu FRF, AFAN, UEFA, Ligile Europene și cu reprezentanții cluburilor, căutând cele mai bune răspunsuri în lupta jocului de fotbal cu coronavirusul.

De aceea, lucrăm cu diferite scenarii având în minte două obiective majore: protejarea sănătății celor implicați în joc și disputarea tuturor meciurilor rămase de jucat în sezonul actual. Scenariile se pot schimba de la o zi la alta, dar cu ajutorul autorităților statului ele pot deveni decizii ferme în perioada următoare", a mai spus Ștefan.

Liga 1, mutată în Turcia?
Liga 1 s-a întrerupt din cauza pandemiei de COVID-19, iar mai nou a apărut ideea reluării competiției în Antalya. Propunerea inedită s-ar putea realiza în următoarea lună, mai ales că, de principiu, LPF și cluburile sunt de acord cu acest compromis.

Cristi Voicu, omul care se ocupă de regulă de cantonamentele cluburilor românești în Turcia, a auzit de această inițiativă a FRF și a fost consultat în legătură cu partea organizatorică. El spune că Antalya are capacitatea să asigure cazare pentru toate echipele din primul eșalon, iar riscurile de infectare cu coronavirus sunt minime.

”Am fost consultat în această privință. Din experiența mea, mai întâi trebuie discutat cu hotelurile de acolo, care sunt închise deocamdată, dar Antalya este cea mai bună variantă pentru a încheia sezonul.

E singura zonă în care se găsesc hoteluri pentru toată lumea. În plus, stațiunile de acolo nu sunt foarte populate, așa că riscul de contaminare ar fi unul foarte mic”, a explicat Voicu, în exclusivitate pentru digisport.ro.

LPF a programat datele etapelor rămase de disputat
Conform programului anunțat de LPF, ar urma să aibă loc etape pe 6/7 iunie, 13/14 iunie, 17/18 iunie, 20/21 iunie, 27/28 iunie, 1/2 iulie, 4/5 iulie, 8/9 iulie, 11/12 iulie, 18/19 iulie, 22/23 iulie şi 25/26 iulie.

LPF precizează că acesta este totuşi "un scenariu care poate să suporte modificări în funcţie de evoluţia situaţiei generate de Covid-19 şi deciziile autorităţilor competente".

Aşadar, fotbalul din Liga 1 ar urma să se reia pe 6 iunie, iar ultima etapă să se dispute pe 26 iulie. Şefii Ligii sunt decişi ca meciurile rămase să se dispute fără spectatori, după modelul celor din Bundesliga.

 

 

sursa:                 DigiSport

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate