Sari la conținut

Ruben Wolkowyski s-a temut pentru viața sa după ce s-a infectat cu COVID-19. "Este foarte distructiv pe interior"


IoNuT™

Postări Recomandate

Ruben Wolkowyski #45

 

Ruben Wolkowyski (46 de ani), fost campion olimpic cu naționala de baschet a Argentinei, la Jocurile Olimpice de la Atena 2004, a povestit zilele de groază pe care le-a petrecut la Malaga, după ce s-a infectat cu COVID-19.

”Mi-a fost teamă pentru viața mea! Durerea din corp este atât de puternică încât te pune la pământ!”, a spus fostul sportiv.

Ruben Wolkowyski a făcut parte din acea generație de excepție care a câștigat medalia de aur la competiția de acum 16 ani, din Grecia. În urmă cu un an și jumătate, argentinianul, care deține și cetățenia poloneză, s-a stabilit cu familia la Malaga (Spania). Într-un interviu pe care l-a acordat azi presei iberice, Wolkowyski a mărturisit că a fost infectat cu COVID-19. 

Ruben Wolkowyski: ”Virusul mi-a provocat și o pneumonie!”
Fostul baschetbalist a mai spus că a trecut printr-un moment extrem de delicat în stadiile incipiente ale bolii, care l-a făcut să se teamă pentru viața lui.


”Au fost opt zile cu o febră foarte mare. Este un virus extrem de puternic, de distructiv, mai ales pe interior”, a spus Wolkowyski, pentru Radio Mitre.

Apoi, tot el povestește: ”Disconfortul este total. În a doua zi, pierzi mirosul și gustul mâncării, totul. Durerea pe care o resimți este atât de puternică, încât te pune la pământ. Febra nu scade, tusea este seacă.

Apoi, după opt zile am simțit o îmbunătățire a stării mele, dar în a noua zi am făcut iar 40 de grade iar doctorul mi-a spus că virusul mi-a provocat o pneumonie”, a mai spus Wolkowyski.

Virusul este mortal!”. De ce se teme Wolkowyski  în continuare
Campionul olimpic a ținut să le transmită oamenilor un mesaj ferm, mai ales că el este în cunoștință de cauză. ”Oamenii trebuie să conștientizeze că acest virus este foarte distructiv și poate fi mortal. În plus, a apărut în toate părțile lumii. Și nu este adevărat că atacă doar persoanele în vârstă.

Au murit și oameni tineri, ai căror organisme nu au știut să lupte cu acest virus.

A fost pentru prima dată în viața mea când mi-a fost teamă! Nu mi-a fost niciodată frică de nimic, nici să ies la antrenament, nici la jocuri, dar acest virus este cu adevărat distructiv și am simțit asta. Nu mai puteam respira cum trebuie, dar am fost tratat acasă, pentru că a avut cine să stea cu mine non-stop”, a mai spus argentinianul.

Retras în 2015, după o lungă carieră care a inclus și NBA, Wolkowyski a trebuit să joace cel mai important joc al vieții sale. Chiar și izolat încă 14 zile, procesul de vindecare definitivă continuă.

”Specialiștii spun că după ce simptomele dispar, corpul tău a format anticorpul și nu mai este necesar să fac testul, dar o voi face pentru a rămâne calm și să știu că nu se va mai răspândi", a explicat Wolkowyski.

 

 

Sursa:  DigiSport

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate