Sari la conținut

Mutu încă e bântuit de penalty-ul ratat contra lui Buffon, la EURO 2008: "Mulți au zis că a fost intenționat"


IoNuT™

Postări Recomandate

Italy v Romania - Group C Euro 2008

 

Adrian Mutu încă are în minte penalty-ul ratat la EURO 2008, contra Italiei, când în poarta adversarilor se afla marele Gianluigi Buffon.

 


În partida disputată la Zurich, România și Italia au remizat, scor 1-1, după golurile lui Mutu, respectiv Panucci.

Tricolorii puteau obține o victorie memorabilă și să trimită campioana mondială de la acel moment acasă, însă Buffon apăra penalty-ul executat de actualul selecționer al naționalei U21, în minutul 81.

"Am șutat pe centru pentru că Buffon mă cunoștea, am jucat împreună la Juve. Am vrut să trimit sub transversală, însă s-a întins excelent și a salvat meciul.

Dacă am fi câștigat cu 2-1, Italia ar fi fost eliminată. Mulți au crezut că am greșit inteționat atunci. Am vrut să marchez, imaginați-vă ce ar fi însemnat pentru mine să înscriu împotriva campioanei mondiale și să o elimin!", a spus Mutu, într-un interviu acordat Sky Sport Italia.

România, locul trei în grupa cu Olanda, Italia și Franța
Naționala condusă la acel moment de Victor Pițurcă a înregistrat două remize, contra Franței (0-0), respectiv Italiei (1-1), însă nu a reușit să facă un meci mare și împotriva Olandei, în ultima rundă a grupei, când a pierdut, scor 0-2.

Din grupe s-au calificat Olanda și Italia, cu 9, respectiv 4 puncte, în timp ce România a încheiat pe poziția a treia, cu două puncte. Ultima a fost Franța, cu un singur punct obținut.

EURO 2008 a fost câștigat de Spania, la fel cum s-a întâmplat și la următoarele două turnee finale: Campionatul Mondial din 2010 și Campionatul European din 2012.

 

 

Sursa: Digisport

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate