Sari la conținut

Cum au profitat cluburile din Liga 1 de pandemia de COVID-19: "S-au folosit de o lege care nu exista"


crd

Postări Recomandate

Impresarul Bogdan Apostu susține că unele cluburi din Liga 1 și Liga 2 le-au suspendat contractele angajaților înainte ca Ordonanța de Urgență privind șomajul tehnic să fie publicată în Monitorul Oficial. 

FOTBAL:AFC HERMANNSTADT-FC VIITORUL, LIGA 1 CASA PARIURILOR (8.11.2019)

Bogdan Apostu spune că unele cluburi au greșit față de jucători, care oricum nu și-au primit banii în primele luni ale anului: "Sunt multe cluburi care au făcut niște greșeli atunci când i-au înștiințat pe jucători, au făcut-o retroactiv, ceea ce nu este legal. Probabil că acele cluburi își vor asuma asta la un eventual litigiu. Și cluburi din Liga 1, care s-au grăbit să-i anunțe pe jucători în luna aprilie că le suspendă contractele din 16 martie. Ceea ce nu e legal!

Prima ordonanță de urgență a venit în 21 martie (n.r ordonanța privind șomajul tehnic). Deci e pur și simplu aberant să poți să suspenzi contractele pe baza unei legi care nu exista în momentul ăla. E aberant! Poate pe unii îi doare adevărul, dar asta e realitatea. Sunt multe cluburi care, din păcate, nu au plătit jucătorii pe lunile ianuarie și februarie, nu mai vorbesc de jumătate din martie.

Bogdan Apostu: "Cluburile au încasat în avans banii din drepturile TV"

Sunt echipe care le-au cerut jucătorilor să înjumătățească contractele până în vară. De ce? În martie, ei au fost la muncă. La finalul lui mai și în iunie se presupune că vor fi. Cine le dă jucătorilor banii înapoi? Dacă clubul oferă strict șomajul, pe care oricum îl oferă statul, care e starea de urgență pentru cluburi? Nu e corect!

Cluburile, mai ales cele de Liga 1, au încasat undeva la 85% din drepturile TV aferente sezonului în curs. Ei au luat banii în avans! Cluburile din Liga 1 aveau banii până în mai. Noi suntem la începutul lui aprilie, despre ce vorbim? Nu e în regulă cum au procedat. Mulți nu se gândesc că au nevoie de acești jucători și antrenori când se reia campionatul.

Cum le mai poți cere ceva acestor oameni? Când a fost greu, nu ai fost alături de ei. Va fi complicat", a spus Bogdan Apostu, pentru Digi Sport.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă. Aceasta a fost decretată la 16 martie de preşedintele Klaus Iohannis pentru o perioadă de 30 de zile ca urmare a pandemiei de coronavirus și prelungită ulterior cu încă 30 de zile.

Florin Prunea: "Nu numai la Dinamo sunt trei luni de neplată a salariilor"

Președintele lui Dinamo, Florin Prunea, nu este de acord cu ideea șomajului tehnic: "Felicit cluburile care n-au recurs la această variantă (n.r șomaj tehnic) și au discutat cu jucătorii. Variantele impuse cu forța nu dau bine. Cluburile care au făcut acest lucru au pierdut enorm din credibilitate pe termen lung.

La Dinamo am înțeles că ușor, ușor a început să se discute cu fiecare jucător în parte. Ăsta e un lucru bun. Nu numai la Dinamo sunt trei luni de neplată a salariilor. Sunt cluburi care au mai mult de trei luni. Vă zic 100%, și sunt cluburi de play-off", a spus președintele lui Dinamo, Florin Prunea, în cadrul emisiunii Fotbal Club, de la Digi Sport.

Cum a reușit un club precum Concordia Chiajna să nu intre în șomaj tehnic

Antrenorul Concordiei, Florin Bratu, a explicat de ce echipa sa nu a intrat în șomaj tehnic: "La Chiajna, salariile sunt la zi. Eu cred că la fiecare președinte, la fiecare club, dacă s-a gospodărit bine, nu sunt probleme. Depinde cum și-au construit bugetul, cum au ținut de buget. 

 La Chiajna s-au întâmplat lucruri bune în această iarnă. S-au făcut niște restructurări la nivelul lotului, s-au mai diminuat din salarii și iată că suntem bine. Cristi Tănase a știut foarte bine cum să facă bugetarea la Chiajna, în așa fel încât echipa să meargă înainte fără probleme", a spus Bratu, în cadrul emisiunii Fotbal Club, în direct la Digi Sport.

Sursa: digisport.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate