Sari la conținut

Ford Focus Titanium 1.0 Ecoboost


PraF De SteLe ;X

Postări Recomandate

2013_ford_focus_1_litru_ecoboost_test_dr

 

Prima intrebare care mi-a venit in minte atunci cand am urcat la bordul acestui Ford Focus cu un motor de 1 litru a fost: de ce? De ce sa pui un motor de un litru intr-o masina? De ce 1 litru si nu 1,1 litri sa sune un pic mai bine, sa para o idee mai mare. Ei bine, raspunsul a venit dupa ce am petrecut 3 zile conducand aceasta masina.

Raspunsul ti-l vei da singur atunci cand o vei conduce si tu. Ford a construit un motor de 1 litru pentru a arata competitiei de ce este in stare si a decis sa il puna sub capota unui Focus pentru a arata ca nu este nevoie sa avem un motor de 1,9 litri sau deja celebrul 2.0 TDI pentru a obtine un consum decent.

Acest motor EcoBoost de 1 litru are nevoie de doar 4,3 litri de benzina pentru a parcurge 100 de km, atunci cand nu este in oras si de 6,3 litri de combustibil atunci cand este condus intr-un oras aglomerat precum Bucuresti. Consumul mixt insa este de doar 5 litri/100 km.

Multi dintre voi ar spune ca acest motor in 3 cilindri vine cu lipsuri, cum ar fi acceleratia. Ei bine, cei 125 de cai putere si 170 Nm sunt de ajuns intr-o metropola aglomerata si pot propulsa masina de la 0 la 100 km/h in 11,2 secunde, in timp ce viteza maxima este de 193 km/h. Trebuie sa precizam ca pentru cei ce vor un motor mai mare, care poate face fata unor depasiri spectaculoase, exista Ford Focus ST.

 

Sursa : cars.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate