Sari la conținut

SickBoY AxBxNxHaLaB

Moderators
  • Număr conținut

    1.086
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de SickBoY AxBxNxHaLaB

  1. Seismul a avut loc la o adâncime de doar 2 km - UPDATE
    Un nou cutremur violent, cu magnitudinea de 7,5, a lovit luni la prânz centrul Turciei, a anunțat Centrul Seismologic Europeano-Mediteranean, preluat de Reuters.Inițial, magnitudinea anunțată a fost 7,7                                          . image-2023-02-6-26065896-41-cutremur-tur

    Quote

    Un cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade s-a produs luni în regiunea Turciei Centrale, a anunțat Centrul Seismologic Europeano-Mediteranean (EMSC). Cutremurul a avut loc la 67 km nord nord-est de Kahramanmaraș, Turcia, la o adâncime de 2 km, a adăugat EMSC.

    Seismul a fost urmat, după aproape 12 minute, de o replică cu magnitudinea de 5,7, ce a avut loc la o adâncime de 10 kilometri.

    Agenția pentru dezastre turcă AFAD a spus că al doilea mare cutremur a avut o magnitudine de 7,6 și epicentrul la Kahramanmaraș.

    De asemenea, un seism a lovit luni capitala siriană Damasc, a anunțat presa de stat. Aceasta nu a oferit alte detalii.

    Noile informații vin după ce dimineață un cutremur cu magnitudinea 7,8 a provocat cel puțin 1.300 de morți și peste 6.000 de răniți în Turcia și Siria.

    Seismul cu magnitudinea 7,8 a fost urmat de cel puțin 18 replici cu o magnitudine de peste 4, potrivit Serviciului Geologic al Statelor Unite (USGS). Conform USGS, au avut loc șapte cutremure cu o magnitudine peste 5.

    Cea mai puternică replică de până acum a fost înregistrată la doar 11 minute după primul cutremur și a avut o magnitudine de 6,7, a precizat USGS. Experții au avertizat că este posibil să fie înregistrate noi replici puternice în orele și chiar în zilele următoare.
    SURSA

  2. Windows 10 va deveni "terminated" pe 14 octombrie 2025, dar asta nu înseamnă că Microsoft va comercializa sistemul de operare până atunci. Compania americană a confirmat faptul că la finalul acestei luni va retrage de pe piata versiunile Home și Pro de pe magazinul oficial. Asta nu înseamnă că dacă ți-ai cumpărat o copie nu o vei putea folosi în continuare. Schimbarea va afecta doar persoanele care vor să-și cumpere sistemul de operare direct din Microsoft Store.Windows-10-Feature-780x470.jpgWindows-10-end-of-life-in-2025-750x375.j

    Quote

    Am făcut o schimbare la pagina din magazin dedicată lui Windows 10 pentru a ne asigura că utilizatorii noștri sunt la curent cu ultimele informații referitoare la opțiunile de achiziție ale sistemului de operare. Clienții mai au timp până pe data de 31 ianuarie 2023 ca să achiziționeze versiunile Home și Pro de pe acest 

    Desigur, această decizie a fost luată pentru a susține adopția la scară largă a lui Windows 11. Cel mai nou sistem de operare de la Microsoft nu a fost primit cu brațele deschise de utilizatori și probabil că asta i-a forțat mâna producătorului. Bine, asta și faptul că în ultimele luni am primit câteva update-uri importante care au rezolvat mare parte din probleme și au introdus funcții precum tab-uri în File Explorer, interfețe vizuale noi pentru Task Manager și Notepad, tot felul de mici îmbunătățiri de tip quality-of-life care ușurează navigarea prin sistem și bug fix-uri grămadă.

    Stiu ca acum vor aparea si cei care isi vor amintii cu drag de amintirile si memorile frumoase de pe Windows 10 dar cu toate actualizarile care urmeaza pe Windows 11 si toate chestile noi pe care Microsoft vrea sa le introduca, cred ca incet incet lumea va prefera Windows 11.   SURSA !

    • Like 1
  3. Ultimul sfert de finală de la CM Qatar 2022 este Anglia - Franţa, unul dintre capetele de afiş  pentru orice competiţie, indiferent de momentul în care este programat. O         dispută între două naţiuni mari, rivale de-a lungul vremurilor, deşi poate mai puţin pe terenul de fotbal.                                                                                              OGI3ZGI2NDQwYzM1ZGIzYzcxYzVmMGJkZmYzNA==

    Anglia - Franţa, Live Text de la ora 21:00. Vicecampioana europeană vs campioană mondială

    Campioana mondială, Franţa, a reuşit să-şi respecte statutul de favorită, poate mai puţin în meciul cu Tunisia, pe care l-a pierdut, scor 0-1.

    La cinci dintre ultimele şapte ediţii ale Campionatului Mondial, francezii au ajuns până în sferturi de finală, astfel că prezenţa lor în această fază a competiţiei nu reprezintă ceva special. Mai ales că acum patru ani Griezmann, Pogba şi ceilalţi "albaştri" au ridicat trofeul suprem deasupra capului.

     Nici pentru Anglia nu am putea spune că este ceva neaşteptat că a ajuns până aici, mai ales că la EURO 2020 a jucat finala cu Itali                   

    Duel la distanţă între Olivier Giroud şi Harry Kane, colecţionarii de recorduri

    Un duel între atacanţii Giroud şi Kane, adică între oamenii pentru care acest turneu final va rămâne ca punct de referinţă în propriul CV, indiferent ce se va întâmpla în continuare.

    Fiecare dintre ei a ajuns la câte 52 de goluri. Astfel, Giroud a reuşit să-l depăşească pe Thiery Henry cu un gol în fruntea clasamentului golgheterilor naţionalei Franţei.

    Iar Harry Kane l-a egalat pe Lineker la golurile marcate la turneele finale, 10, şi se află la o singură reuşită de recordul lui Wayne Rooney.                            ZyZ3PTEwNjAmaGFzaD05MGQ5ZGQyOGEwODU2Mzhl

    Echipe probabile la Anglia - Franţa, la CM Qatar 2022

    Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Shaw - Bellingham, Rice, Henderson - Saka, Kane, Foden.
    Antrenor: Gareth Southgate

    Franța: Lloris - Kounde, Varane, Upamecano, T. Hernandez - Tchouameni, Rabiot - Dembele, Griezmann, Mbappe - Giroud
    Antrenor: Didier Deschamps  
    SURSA

     

     

  4.                                                                                                                                         sea-of-thieves-ship-1.webp                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 jocuri247.ro 

    Dezvoltatorul Rare a anunțat că Sea of Thieves primește un nou sistem anti-cheat în viitorul apropiat. Acesta marchează primul pas al dezvoltatorului în abordarea cu adevărat a problemelor de înșelăciune în cadrul Sea of Thieves.

    La fel ca multe jocuri multiplayer, Sea of Thieves a avut o problemă de înșelăciune de la lansarea sa în 2018. Acest lucru a creat o mulțime de frustrare în rândul utilizatorilor care cad victimele acestor exploatări, mai ales văzând că Sea of Thieves este un joc PvPvE care se învârte parțial în jurul acumulării de pradă și evitării morții. În mod surprinzător, Rare nu a implementat un adevărat sistem anti-cheat în durata de viață de patru ani a jocului, până la sfârșitul acestei luni.

    Într-un videoclip încărcat pe contul YouTube Sea of Thieves, Rare a confirmat că va implementa sistemul Easy Anti-Cheat al Epic Games mai târziu în martie. EAC este folosit în jocuri populare precum Fortnite și Apex Legends și este o „soluție la nivel de kernel”, așa cum sunt multe anti-cheat-uri puternice în zilele noastre. Rare a explicat, de asemenea, că acesta este doar „primul pas” în combaterea trișorilor și a confirmat că caută modalități suplimentare de a proteja jucătorii în viitor, despre care utilizatorii ar trebui să audă în curând. În prezent, utilizatorii Sea of Thieves pot întâlni trucuri precum aimbots, speedhack-uri și multe altele, dar aceste probleme ar trebui să devină mult mai puțin răspândite după implementarea EAC.

    În același videoclip, Rare a recunoscut, de asemenea, că eforturile sale de a reduce actualizările viitoare vor dura puțin mai mult decât se credea anterior, deoarece actualizarea care se apropie din martie va fi încă o descărcare considerabilă pentru utilizatorii Xbox și Windows Store. Acest efort întârziat a fost în frunte cu o actualizare a Sea of Thieves din februarie, care a pregătit terenul pentru o astfel de îmbunătățire. Din fericire, Rare spune că upgrade-ul ar trebui să funcționeze așa cum a fost intenționat după patch-ul din martie.

  5.                                                                                                                                              Jmhhc2g9MGZkMGUwNTljY2ExYTdmNzYyMmRlOGQyODQ1ZmE0M2I=.thumb.jpg                                                                                                                                                                                                                                                                                               Digi24.RO 

    Liderul la care se gândiseră mai întâi liberalii pentru a conduce partidul imediat după 1990 a fost Vintilă Brătianu, urmaș al Brătienilor. Acesta se afla la Paris și a refuzat invitația, pentru că avea soția foarte bolnavă. Așa se face că privirile s-au îndreptat apoi către Radu Câmpeanu, care se remarcase după război ca tânăr liberal și care a fost foarte activ în a combate comunismul, după ce a emigrat, a povestit Călin Popescu Tăriceanu în interviul pentru Digi24. Partidul Național Liberal s-a reînființat la 15 ianuarie 1990, în condițiile în care legislația în domeniul partidelor era încă la început. Era nevoie de ceva mai mult de 250 de membri pentru a înființa un partid, ceea ce a permis proliferarea formațiunilor politice. Nu a fost un lucru rău, spune Călin Popescu Tăriceanu, pentru că trebuia umplut golul, după decenii de refuz al pluralismului politic. Actualul președinte al Senatului recunoaște însă că în condițiile legislației de azi privitoare la partide, probabil că PNL nu s-ar fi putut reînființa și înscrie în ianuarie 1990.

    Dacă aceasta a fost partea bună, partea periculoasă în 1990 a fost că România risca să se îndrepte către un simulacru de democrație și a existat un moment critic după manifestația din 28 ianuarie 1990, spune Călin Popescu Tăriceanu.

    „În cercurile puterii de atunci exista temerea că noi am dori o răsturnare de regim, o răsturnare violentă, ceea ce nu era cazul. În ziua de 28 ianuarie, delegația care a reușit să intre în Palatul Victoria cu mari eforturi, pentru că deja contramanifestația se organizase, a dorit să poarte discuții cu conducerea de atunci a FSN-ului și am fost pur și simplu sechestrați ore întregi în Palatul Victoria, fără să avem posibilitatea să comunicăm în niciun fel cu exteriorul. Am aflat ulterior că lucrurile iau o turnură extrem de neplăcută, de violențe fizice grave. Sergiu Nicolaescu a apărut în ținută leopard și ne-a spus pe un ton ironic: dacă prima repriză ați câștigat-o voi, urmează a doua repriză, pe care o vom câștiga noi”, a povestit Călin Popescu Tăriceanu în interviul acordat Digi24. În partea a doua, au venit muncitorii de la IMGB București și alte întreprinderi, care au fost aduși cu „instrumentele de corecție democratică necesară”, adică răngi, lanțuri, și care au trecut la agresarea fizică a celor care erau în Piața Victoriei, a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

  6.                                                                                                                                    YmZiOGE4OTkwYjhmMDMzZGJjNTY5NjBkNzEzOA==.thumb.jpg                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             DigiSport.Ro 

    Deşi transferul lui Luis Suarez (33 de ani) la Juventus părea ca şi făcut, situaţia s-a schimbat la 180 de grade, iar atacantul şi-a ales altă destinaţie. 

    Luis Suarez nu mai merge la Juventus. A ales Atletico Madrid

    Uruguayanul a ales să meargă la Atletico Madrid, pentru a lucra cu Diego Simeone, scrie presa catalană. Juventus a făcut tot posibilul pentru a-l lua pe atacantul Barcelonei, anunţă cotidianul Sport, însă degeaba.

    Campioana Italiei ajunsese la un acord cu gruparea de pe Camp Nou, pentru transferul lui Suarez: 3 milioane + alte 13, ca bonusuri de performanţă. Dar, în acel moment, pe fir a intrat Atletico Madrid, care l-a "deturnat" pe uruguaya.

    "Suarez preferă să continue în Spania şi să joace pentru un antrenor pe care îl respectă foarte mult şi cu care se identifică - Cholo Simeone", scriu cei de la Sport.

    Luis Suarez a stopat negocierile cu Juventus şi a lăsat-o cu ochii în soare pe "Bătrâna Doamnă". Transferul său la Atletico Madrid va fi anunţat oficial în zilele următoare.

    28 de milioane de euro este cota de piață a lui Luis Suarez, potrivit Transfermarkt

    21 de goluri a înscris uruguayanul în sezonul 2019-2020, în tricoul Barcelonei

    81,7 milioane de euro i-au plătit catalanii lui Liverpool, în schimbul transferului uruguayanului

  7.                                                                                                                                 NzgwJmg9NDQwJmhhc2g9ZWM3ODVjNmIxODA2OTk3NzczMWI1ZjZjMTIwNGE5NDk=.thumb.jpg                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            SURSA Sport.ro       

    Starul francez Kylian Mbappe, care îşi va încheia contractul cu Paris Saint-Germain la finalul acestui sezon, a ales să-şi continue cariera la echipa spaniolă de fotbal Real Madrid, anunţă cotidianul german Bild, preluat de Agerpres.

    Conform sursei citate, căpitanul selecţionatei Franţei ar urma să încaseze o primă de instalare de 125 de milioane de euro la sosirea sa la Real Madrid, cu care va semna un contract pe cinci ani, valabil până în 2029.

    Cele două părţi trebuie să se pună însă de acord asupra salariului jucătorului, în condiţiile în care Mbappe solicită 70 de milioane de euro pe sezon, în timp ce madrilenii sunt dispuşi să-i ofere doar 35 de milioane de euro brut pe sezon.

    Informaţia difuzată de Bild vine la câteva zile după ce unele site-uri de sport din Franţa au anunţat la rândul lor decizia lui Mbappe de a semna cu Real Madrid, club care l-a mai dorit şi în urmă cu doi ani, când atacantul a decis în final să rămână pe Parc des Princes.

    Aflat în ultimele şase luni de contract, Kylian Mbappe poate semna în acest moment cu orice alt club.

    Ziarul L'Equipe a anunţat recent că madrilenii îi cer garanţii scrise fotbalistului francez, în cazul în care acesta acceptă să se transfere din vară la clubul spaniol, pentru a se evita astfel situaţia cu care s-au confruntat în 2022, când Mbappe şi-a dat iniţial acordul să vină la Real Madrid, în luna ianuarie, dar la finalul sezonului s-a răzgândit şi şi-a prelungit contractul cu PSG.

             

  8.                                                                                                                                                                       image.thumb.png.86fa53f2914e9ed131dd381e                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            SURSA  

    Militari moldoveni ar putea lupta în Ucraina sub drapel francez, afirmă presa rusă, care comentează astfel semnarea unui acord de securitate Franța – Moldova.

    ȘTIRI: [...]Acum, la Chișinău se va deschide o misiune militară a fostei țări a galilor și acum o jumătate de ramură a Africii și Orientului Mijlociu. Toată această „splendoare” are loc pe fundalul a două evenimente foarte importante.

    Primul. Republica Moldova [...] poate cumpăra sau primi sub formă de asistență câte arme dorește pentru a obține superioritate totală asupra Transnistriei. Ce ar trebui să facă Transnistria? Împreună cu Rusia să își consolideze cantitativ și calitativ potențialul de apărare. Iar aceasta este o cursă regională a înarmării.

    Doi. Unele mijloace de informare în masă au relatat că trupele franceze ar putea la un moment dat să intre în Moldova și chiar în Transnistria. Afirmațiile au fost „corectate” de Macron: potrivit unor politicieni locali care s-au întâlnit cu el, acesta a spus că trupele franceze ar putea ajunge în Ucraina dacă omologii lor ruși se vor apropia de Kiev sau Odesa. Nu au existat dezmințiri din partea președintelui francez [...] (ng.ru, 10 martie)            

    [...] În opinia fostului viceministru moldovean de externe Valeriu Ostalep, apariția francezilor în calitate de consilieri și vânzători de arme, semnarea documentelor privind apărarea și colaborarea serviciilor speciale, precum și „discuția constantă despre livrările de arme în Moldova ridică suspiciuni în pregătirea unei posibile provocări folosind teritoriul nostru și, cel mai probabil, poporul nostru”.

    Există speculații că acordul de apărare semnat de miniștrii moldovean și francez ai apărării în timpul vizitei președintelui moldovean Maia Sandu la Paris va permite, dacă va fi necesar, utilizarea republicii ca un coridor pentru trimiterea de trupe NATO în Ucraina. Fostul ministru al securității din Republica Moldova, Anatol Plugaru, a declarat pentru NG: „Chișinăul a deschis cerul pentru alianță, acum deschide un coridor terestru, atrăgând astfel Republica Moldova în conflict, ceea ce face din Moldova o țintă legitimă pentru Forțele Armate ale Rusiei”

    [...] În comunitatea experților moldoveni a început să se vorbească despre faptul că, dacă Franța va decide să-și introducă trupele în Ucraina, lucru pe care Emmanuel Macron nu-l exclude, soldații moldoveni ar putea fi puși sub drapelul francez. (ng.ru, 13 martie)

    NARAȚIUNI:  1. Franța se va implica în războiul din Ucraina, iar militarii moldoveni vor fi trimiși în calitate de „carne de tun” în lupte. 2. Republica Moldova va permite amplasarea trupelor și muniției militare străine pe teritoriul său după suspendarea Tratatului cu privire la forţele armate convenţionale în Europa (FACE)

    CONTEXT/ETOS LOCAL:  Statutul de neutralitate al Republicii Moldova este prevăzut în Constituția votată în 1994 de un parlament de stânga. Menținerea status quo-ului este promovată de politicienii pro-Moscova, care îl prezintă drept un garant al securității țării.

    Alianța Nord-Atlantică este însă prezentată în continuare ca o sperietoare pentru o bună parte a populației Republicii Moldova, care o privește prin prisma propagandei sovietice și, mai nou, a Federației Ruse. În aceste condiții, sondajele arată că doar aproximativ 30% din populație ar opta pentru aderarea Republicii Moldova la NATO.  

    Pe de altă parte, tot mai mulți experți și politicieni atrag atenția asupra faptului că statutul de neutralitate nu este un garant al securității, așa cum a arătat invazia rusă în Georgia în 2008, iar mai apoi anexarea Crimeii de către Rusia și crearea unor „republici” separatiste, sprijinite de Moscova, în estul Ucrainei, în 2014. Invazia militară rusă în Ucraina în 2022 a determinat mai multe state tradițional neutre să-și revadă politicile de securitate și neutralitate, iar două dintre acestea – Finlanda și Suedia – au aderat la Alianța Nord-Atlantică.

    După invadarea Ucrainei, guvernarea de la Chișinău a lansat mai multe acțiuni pentru consolidarea capacităților de apărare a țării, în condițiile în care se simte amenințată de Federația Rusă, care a lansat un război hibrid împotriva Republicii Moldova și ar fi conceput inclusiv un plan pentru a înlătura conducerea pro-europeană a acesteia. Eforturile de consolidare a securității au fost însă comentate de propaganda rusă drept pregătiri pentru război, atac asupra Transnistriei, sau pentru aderarea la NATO.

    OBIECTIV: Să instaureze frica în societate în privința implicării Republicii Moldova în războiul din Ucraina și a riscului că militari moldoveni vor fi trimiși pe front.

  9.                                                                                                                                               image.png.f13f77caffffc124f7ce601c0646bc                                                                                                                                                                                                                            Am descoperit un test de luminozitate între 4 telefoane flagship, realizat de indianul Vaibhav Jain pe YouTube. Ideea i-a venit după ce a vizitat studiourile Universal din Singapore, timp în care a folosit atât Phone 15 Pro Max, cât și Samsung S24 Ultra  în lumina directă a soarelui pentru a face fotografii și a filma. Și a scris pe X că ”după câteva minute, am observat că amândouă au devenit extrem de întunecate.   

    Așa că le-a testat pe cele două alături de  OnePlus12 și pixel 8 ProVaibhav spune că testul de luminozitate le oferă utilizatorilor o idee despre care telefon poate oferi cea mai bună experiență de vizionare în utilizarea reală, cum ar fi atunci când merg pe jos sau faci drumeții sub soarele arzător, folosind telefonul pentru Maps, apeluri sau mesaje. Sau la plajă, aș adăuga eu, unde chiar și sub umbrelă poți avea probleme cu vizionarea conținutului pe ecran. Chiar dacă vremea din acest moment nu te duce cu gândul la plajă, vara e pe drum.

    Luminozitatea maximă a fiecărui telefon participant la test arată așa:               

    Quote

    iPhone 15 Pro Max 2000 nits;

    Samsung S24 Ultra 2600 nits;

    OnePlus 12 4500 nits;

    Pixel 8 Pro 2400 nits.

    Testul de luminozitate și câștigătorul surpriză

    Cele 4 telefoane sunt iPhone 15 Pro Max, Samsung S24 Ultra, OnePlus 12 și Pixel 8 Pro și testul a fost realizat direct în soare, din acest motiv i-a pus și eticheta extrem. De obicei nu e recomandat să ții telefonul direct în lumina soarelui, pentru că se poate încălzi și închide sau, în cazuri mai grave, poate chiar lua foc sau exploda. Dar sunt și situații la fel ca cea de la care a pornit Vaibhav Jain, când ai nevoie să folosești telefonul în soare, iar în acel caz e bine să știi de acest test de luminozitate.

    La începutul testului de luminozitate se poate observa că Samsung S24 Ultra este mult mai luminos decât restul telefoanelor, dar toate ecranele sunt încă clar vizibile direct în lumina soarelui. Însă după doar 5 minute, se poate observa că OnePlus este cel mai luminos dintre toate, următorul fiind Samsung, apoi iPhone și Pixel. YouTube-erul a măsurat și temeperatura telefoanelor în timpul testului și Samsung este ”cel mai rece” dintre toate.

    După 7 minute, în mod surprinzător, Samsung este mai întunecat decât restul telefoanelor, cel mai luminos dintre toate rămânând OnePlus, apoi Pixel și apoi iPhone. Total opus față de punctul de pornire. Un minut mai târziu iPhone este cel mai întunecat dintre toate și este greu să vezi conținutul pe Pixel, Samsung și iPhone în lumina directă a soarelui. OnePlus continuă să fie la fel, ceea ce este surprinzător.                           

    Vaibhav Jain deschide în mod repetat aplicația de apeluri după 13 minute în lumina directă a soarelui și spune că telefoanele s-au încălzit simțitor. Apoi deschide camera de selfie și OnePlus se descurcă în continuare foarte bine. Chiar și după 20 de minute de test, se poate observa că OnePlus este în continuare cel mai luminos dintre toate, menținându-și luminozitatea. În clasamentul final este urmat de Pixel, iPhone și apoi Samsung S24 Ultra.

    ”Rezumând, este șocant să vezi că în 4-5 minute toate aceste telefoane, cu excepția OnePlus 12, au devenit toate întunecate”, spune Vaibhav în final și adaugă: ”sunt dezamăgit de Samsung, iPhone și Pixel, iar OnePlus a făcut o treabă uimitoare”.

    Nu cred că acesta este criteriul principal după care oamenii își aleg telefonul, dar testul și informațiile strânse sunt interesante și pot fi utile în situații specifice. Mi-ar fi plăcut să văd și Honor Magic6 Pro în acest test, fiind telefonul cu cel mai luminos ecran la ora actuală, adică are o luminozitate maximă de 5000 nits.

                                                                                                                                                                        Sursa : Zona IT

  10.                                                                                                                                    image.thumb.png.2e243e524bedc45418a67c69                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              SURSA sport.ro 

                                                                                                             * EURO 2024 este transmis de PRO TV, Pro Arena și VOYO

    După 1-1 mai degrabă dezamăgitor cu Irlanda de Nord pe Arena Națională, România dispută marți de la ora 21:30 al doilea amical înainte de EURO 2024, cu Columbia pe Civitas Metropolitano din Madrid!

    După un zbor de aproape 4 ore, tricolorii au ajuns în capitala Spaniei, lotul lui Edward Iordănescu fiind însă lipsit de Nicușor Bancu și Vasile Mogoș, deveniți indisponibili. Florin Tănase, în schimb, este refăcut. 

    Cele mai interesante cifre după meciul cu Irlanda de Nord

    12 meciuri consecutive fără înfrângere are naționala României, golaveraj 22-6

    Florin Niță a bifat selecția cu numărul 20 pentru naționala României

    16 meciuri la rând fără eșec pentru România cu Nicolae Stanciu pe teren. A fost meciul cu numărul 14 cu el căpitan.

    Dennis Man are 7 goluri în 21 de selecții, fiind cel mai eficient tricolor din lot, cu un gol marcat la fiecare la 3 meciuri.

    20 de tricolori a debutat Edward Iordănescu în mandatul său, după ce Șut și Racovițan au bifat primele minute pentru România.

    George Pușcaș, 41 selecții, l-a depășit pe Răducioiu; Stanciu, 67 selecții, i-a egalat pe Dinu, Rădoi și Tamaș.

    Andrei Burcă, 14 meciuri, are cel mai lung șir de meciuri consecutive ca titular după cel al lui Niță, din perioada iunie 2021-iunie 2022.  

    Lotul României pentru meciul cu Columbia

    PORTARI

    Horațiu MOLDOVAN (Atletico Madrid | Spania, 9/0), Florin NIȚĂ (Gaziantep | Turcia, 19/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0), Marian AIOANI (FC Rapid 1923, 0/0);

    FUNDAȘI

    Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 15/1), Cristian MANEA (CFR Cluj, 24/2), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 25/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 13/0), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 19/1), Ionuț NEDELCEARU (Palermo | Italia, 25/2), Bogdan RACOVIȚAN (Raków | Polonia, 0/0), Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 14/0);

    MIJLOCAȘI

    Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 66/14), Marius MARIN (Pisa | Italia, 15/0), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 35/4), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 52/3), Olimpiu MORUȚAN (Ankaragucu | Turcia, 14/1), Darius OLARU (FCSB, 15/0), Adrian ȘUT (FCSB, 0/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 20/6), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 17/4), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 31/4), Denis DRĂGUȘ (Gaziantep | Turcia, 8/2), Florinel COMAN (FCSB, 12/1);

    ATACANȚI

    George PUȘCAȘ (Bari | Italia, 40/11), Denis ALIBEC (Muaither | Qatar, 36/5), Florin TĂNASE (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 17/2).

    * Selecțiile și golurile sunt cele dinaintea amicalului cu Irlanda de Nord. Info: FRF

    • Like 1
  11.                                                                                                               AI-Brain1632824286-0.jpg.c248433c67dcda4                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           SURSA                                           Synchron Inc, un rival al startup-ului de implanturi cerebrale Neuralink de la Elon Musk, se pregătește să recruteze pacienți pentru un studiu clinic la scară largă, necesar pentru a obține aprobarea comercială pentru dispozitivul său, a declarat directorul executiv al companiei pentru Reuters. 

    Synchron intenționează luni să lanseze un registru online pentru pacienții interesați să se alăture studiului menit să includă zeci de participanți și a primit interes de la aproximativ 120 de centre de studii clinice pentru a ajuta la derularea studiului, a declarat CEO-ul Thomas Oxley într-un interviu. „O parte a acestui registru este de a începe să le permită medicilor locali să vorbească cu pacienții cu deficiențe motorii”, a spus el. „Există mult interes, așa că nu vrem ca acesta să vină într-un blocaj mare chiar înainte de studiul pe care îl vom face”.

    Synchron, cu sediul în New York, este mai avansat în procesul de testare a implantului său cerebral decât Neuralink. Ambele companii își propun inițial să ajute pacienții paralizați să tasteze pe un computer folosind dispozitive care interpretează semnalele creierului.  

    Synchron a primit autorizația SUA pentru testarea preliminară în iulie 2021 și și-a implantat dispozitivul la șase pacienți.

    Testele anterioare efectuate pe patru pacienți din Australia nu au arătat efecte secundare adverse grave, a raportat compania. Synchron va analiza datele din SUA pentru a se pregăti pentru studiul mai amplu, în timp ce așteaptă autorizarea de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente pentru a continua, a spus Oxley.

    Synchron și FDA au refuzat să comenteze cu privire la momentul așteptat al acestei decizii. Compania își propune să includă pacienți care sunt paralizați din cauza bolii neurodegenerative ALS (scleroza laterală amiotrofică), accident vascular cerebral și scleroză multiplă, a spus Oxley.

    Muntele Sinai din New York, Universitatea din Buffalo Neurosurgery și Centrul Medical al Universității din Pittsburgh (UPMC) colaborează la studiul preliminar. Synchron a spus că speră să implice aceste centre în procesul mai amplu. Dr David Lacomis, șeful Diviziei Neuromusculare a UPMC, a declarat că echipa sa participă în continuare la testarea umană preliminară „și studiul merge bine”. 

  12.                                                                                                                                                            image.thumb.png.20101ab313244ebc42e7925e                                                                                                                                              Semifinalistă a turneului WTA 1000 de la Miami în 2023, Sorana Cîrsteaa repetat o parte din rezultatul atins anul trecut în Florida. Sportiva din țara noastră nu doar că a învins-o pentru a doua oară în acest an pe  Sloane Stephens,, fostă câștigătoare a Openului American, dar a dublat performanța cu un succes împotriva fostei eleve a noului antrenor al Simonei Halep - Carlos Martinez -,  Daria Kasatkina, jucătoare clasată pe locul 11 în ierarhia mondială.  Sorana Cîrstea, avantajată de rapiditatea suprafeței de joc de la Miami 

    În 2023, Sorana Cîrstea a fost „killera” capilor de serie.

    Le-a învins la Miami pe Caroline Garcia, Karolina Muchova, Marketa Vondrousova și Aryna Sabalenka, ajungând până în faza semifinalelor. 

    Explicându-și seria de meciuri extraordinare făcute în Miami, Sorana Cîrstea a precizat ce anume o avantajează în sudul Statelor Unite ale Americii: 

    „Condițiile cred că îmi plac, mingile, suprafața, vremea. Suprafața e mai rapidă decât la Indian Wells. Știam că am o șansă mult mai bună decât la Abu Dhabi.

    Sunt lucruri mărunte, dar care fac diferența la acest nivel. Omul din spatele televizorului nu le vede, noi ne adaptăm la alte condiții în fiecare săptămână,” a punctat Sorana Cîrstea, într-o intervenție la                                                                                             DigiSport                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

    Cîrstea și Collins au mai jucat o singură dată până acum

    În faza optimilor de finală, Sorana Cîrstea va primi replica finalistei Australian Open 2022, Danielle Collins.

    Împotriva americancei, Cîrstea a pierdut unicul duel înregistrat până în prezent, o confruntare derulată pe zgura de la Roma, încheiată scor 6-3, 4-6, 6-4. 

                                                                                                                                                             SURSA Sport.RO

                           

    • Like 1
  13.                                                                                                                              1705423539-77354.jpg                                                                                                                                                 Fundașul Radu Drăgușin a acordat primul interviu după transferul la Tottenham, unul în care a vorbit în detaliu despre alegerea făcută și obiectivele pe care și le-a impus. 

    Radu Drăgușin a ales să meargă la Tottenham, deși a avut pe masă o ofertă mai bună din punct de vedere financiar de la Bayern Munchen.

    ”A fost alegerea corectă. Am semnat cu Tottenham pentru că am simțit că era pasul potrivit pentru mine și am avut o discuție bună și cu antrenorul. Am aflat că mă doreau de mai multă vreme și nu s-au gândit la mine doar cu o lună înaintea deschiderii ferestrei de transferuri”, a spus Drăgușin în interviul acordat pentru AFP, preluat de presa din Anglia.

    ”Cred cu adevărat în această echipă și mai cred că este mediul ideal pentru a-mi continua cariera și a progresa alături de acești suporteri minunați și de coechipierii mei”, a adăugat jucătorul în vârsta de 21 de ani. 

    Drăgușin a povestit și care au fost sentimentele la debutul pe Old Trafford împotriva lui Manchester United.

    ”Visul meu a fost să evoluez în Premier League, așă că a fost parte a deciziei mele (de a semna cu Tottenham). Cred că echipa, băieții de aici sunt pe o direcție bună și cred că venirea mea aici mă va ajuta mult.

    ”Limita e cerul. Sperăm să fim cât mai sus posibil în campionat și apoi vom mai vedea”, a adăugat Drăgușin.

    Acesta a mai adăugat că îi place ”intensitatea, viteza, agresivitatea și jocul de angajament fizic” din Premier League și că este mândru să fie al patrulea român care evoluează în tricoul lui Tottenham.

    Radu Drăgușin a semnat cu Tottenham până în 30 iunie 2030, cu un salariu de peste 3 milioane de euro pe sezon.                                                                                                                                      SURSA onlinesport.ro        

     

  14.                                                                                                    gaming1-800x450.jpg                                                                                                                                                                                                                      > În 2022, o serie de jocuri de mare profil au fost închise pentru totdeauna, unele dintre ele după ani de funcționare cu succes, iar altele după luni de luptă.    Este natura jocurilor online: nimic nu durează pentru totdeauna, și mai ales nu jocurile moderne bazate pe servicii live care se ofilesc dacă nu câștigă suficienți bani pentru a-și finanța serverele. 

    Sfârșitul unora dintre aceste jocuri ne-a lăsat să ne simțim nostalgici, în timp ce altele au fost întâmpinate cu totală indiferență – uneori, le-am uitat numele cu mult înainte de a cădea toporul.

    Iată, prezentate în ordinea în care au fost anunțate închiderile lor, o privire la câteva dintre jocurile care au dispărut definitiv în 2022: 

    Hyper Scape – Data închiderii 28 aprilie 2022

    Battle Royale futurist de la Ubisoft Hyper Scape este probabil cel mai bun exemplu de „uitat înainte de a dispărea”. La câteva luni după lansare în august 2020, Ubisoft a recunoscut că Hyper Scape nu a fost grozav și s-a apucat să facă schimbări, dar nu a reușit niciodată să obțină tracțiune într-o lume deja dominată de Apex Legends și Call of Duty: Warzone.

    America’s Army – Data închiderii 5 mai 2022

    În polul opus față de Hyper Scape, America’s Army a funcționat sub diferite forme timp de 20 de ani uluitori, timp în care a avut un succes remarcabil în a convinge tinerii fără direcție să fie tot ce puteau fi. Rolul său nepotrivit ca propagandă nu l-a făcut, totuși, un împușcător tactic rău, ceea ce poate explica longevitatea sa remarcabilă (și, fără îndoială, succesul său ca instrument de recrutare). Vestea bună pentru aderenții dedicați este că, în timp ce serverele au fost închise în mai, serverele private, editorul de misiune și alte funcții offline continuă să funcționeze

    Survarium – Data închiderii 31 mai 2022

    Shooter-ul online, asemănător lui Stalker, Survarium a avut o durată remarcabilă de șapte ani, ceea ce este de două ori distractiv, deoarece în tot acest timp nu a ieșit niciodată din early acces. Dezvoltatorul Vostok Games a spus în anunțul de închidere că „se așteaptă un nou capitol”, dar studioul nu a anunțat ce urmează. Site-ul său web spune că acum angajează pentru „un joc cu împușcături triplu-A bazat pe un nou IP ambițioas”, dar poate trece ceva timp înainte ca proiectul să fie demarat serios. Unii membri ai studioului ucrainean au fost nevoiți să fugă din orașul Kiev în urma celei de-a doua invazii ruse care a început în februarie.

    Heroes of Newerth – Data închiderii 20 iunie 2022 .. 

    Chiar și după ce a fost în cele din urmă eliminat de League of Legends, Heroes of Newerth a menținut suficient de mult timp un public pentru a-l ține în viață mai mult de un deceniu. Dar în decembrie 2021, dezvoltatorul Frostburn a anunțat că sfârșitul este aproape, iar în iunie a acestui an a dispărut definitiv.

    Project Cars 2 – Data închiderii 21 septembrie 2022 Project Cars – Data închiderii 3 octombrie 2022

    Project Cars și Project Cars 2, două dintre cele mai bune jocuri de curse care au ajuns vreodată pe PC, au fost eliminate de pe Steam anul acesta din cauza „licențelor de mașină și de circuit care expiră”. Este încă un exemplu de dezavantaj al „autenticității”: drepturile de licențiere pentru produsele din lumea reală nu există pe perpetuitate, iar când contractul de licențiere expiră, trebuie făcută o alegere pentru a reînnoi sau a renunța. Și dacă vânzările nu sunt de natură să justifice cheltuiala – ceea ce va fi cu siguranță cazul pentru sim-uri de nișă, vechi de ani, atunci afacerea va fi lăsată să cadă. Oamenii care dețin deja jocul vor continua să aibă acces la el, dar oricine l-a ratat are ghinion.

    Overwatch – Data închiderii 3 octombrie 2022

    Overwatch nu a dispărut cu adevărat, a fost doar înlocuit de Overwatch 2, care este practic doar Overwatch 1.5. Cu toate acestea, este o afacere destul de mare.

    Warhammer 40.000: Regicide – Data închiderii 14 octombrie 2022

    Șah, în stilul Warhammer

    Spre deosebire de majoritatea jocurilor de pe această listă, Warhammer 40,000: Regicide tocmai a scos cordonul și a dispărut. Nu s-a dat un motiv, deși exista de șapte ani, ceea ce este o cursă destul de decentă pe măsură ce aceste lucruri merg. Vestea bună este că Regicide rămâne jucabil offline. Din fericire pentru fani, există literalmente zeci de alte jocuri WH40K .

    Crowfall – Data închiderii 22 noiembrie 2022  

    La doar un an de la lansare, MMO-ul Crowfall s-a închis dintr-un motiv neobișnuit: pentru a salva jocul. Dezvoltatorul Monumental a spus că este necesar să treacă jocul în offline, astfel încât să se poată concentra mai degrabă pe dezvoltare decât pe operațiunile live. Nu a existat și nu există nici un indiciu despre când se va întoarce Crowfall. Dezvoltatorii au spus doar că „vor împărtăși planul cu comunitatea pe măsură ce se conturează”.

    Super Bomberman R Online – Data închiderii 1 decembrie 2022

    Seria Bomberman este pentru totdeauna, dar Konami a anunțat sfârșitul acestei părți a acesteia în iunie, după un an și jumătate de număr scăzut de jucători, ceea ce a contribuit semnificativ la o evaluare „mixtă” a utilizatorilor pe Steam. Sfârșitul Super Bomberman R Onlinea venit pe 1 decembrie, oferind încă mai multe dovezi că poate nu totul trebuie să fie un battle royale.

    Scavengers – Data închiderii 16 decembrie 2022

    Shooterul PvPvE Scavengers a supraviețuit un an și jumătate înainte ca finalul să fie anunțat în noiembrie. De fapt, am găsit multe de apreciat în joc, dar, ca atâtea jocuri, nu a reușit să găsească un public viabil, o situație care a fost probabil exacerbată de vânzarea dezvoltatorului Midwinter către dezvoltatorul Dead by Daylight Behavior Interactive. În cele din urmă, Scavengers, la fel ca unele dintre celelalte jocuri de pe această listă, nu au renunțat niciodată la accesul timpuriu înainte ca finalul să vină pe 16 decembrie.

    Babylon’s Fall – Data închiderii 23 februarie 2023

    Babylon’s Fall a trăit doar 194 de zile înainte ca Platinum Games să decidă că a văzut destule și a aruncat prosopul pe fondul recenziilor „în mare parte negative” ale utilizatorilor pe Steam și un scor total de 46 pe Metacritic. Singurul lucru de notat pe care l-a realizat în scurta sa viață a fost acela de a oferi un impuls pentru această replică absolut superbă a jurnalistei Mollie Taylor: „Babilonul a căzut și nu se poate ridica”.

    Găsiți fiecare joc Stadia, împreună cu întregul serviciu – Data închiderii 18 ianuarie 2023

    În iulie, Google a negat un zvon că platforma sa de streaming de jocuri Stadia se închidea. În septembrie, Google a anunțat că platforma sa de streaming de jocuri Stadia se închide.

    Probabil a fost inevitabil, având în vedere scurgerea lentă din ultimii doi ani și faptul că Google nu a părut niciodată cu adevărat hotărât să facă Stadia să funcționeze în primul rând, dar chiar și așa, a fost puțin șocant când vestea a căzut, mai ales că Google a negat categoric un zvon de închidere cu doar două luni mai devreme.

    Închiderea efectivă este programată să aibă loc pe 18 ianuarie 2023, dar vom avea întotdeauna acest trailer de lansare absolut de neînțeles pentru a ne aminti ce ar fi    putut fi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                >SURSA playtech.ro                                                                        

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate