Sari la conținut

[Stiri IT] Apple a lansat noile iPad Pro cu cipul Apple M4


Postări Recomandate

Apple a lansat noile iPad Pro cu cipul Apple M4
Noul SoC este capabil să livreze aceeași performanță ca predecesorul său, M2, cu un consum de energie redus cu 50%

Apple-M4-pe-iPad-Pro-2024-foto-Apple-780x470.jpg

Apple  a anunțat ieri, 7 mai, lansarea Apple M4, o nouă adiție la linia sa de cipuri (SoC), care vine integrat în noile tablete iPad Pro. Acest nou cip, construit pe tehnologia de 3 nanometri, de a doua generație, conține 28 de miliarde de tranzistori.

  • Noile iPad Pro cu M4

Gigantul din Cupertino a lansat două modele de iPad Pro cu cipul Apple M4. Un model de 13 inch (grosime de 5.1 mm) și un
model de 11 inch (grosime de 5.3 mm).
Noile iPad Pro sunt disponibile în versiunile de culoare – argintiu și negru spațial – ambele cu carcase 100% din aluminiu reciclat.

Noile-iPad-Pro-cu-M4-foto-Apple-630x630.jpg

Ambele dispun de ecrane Ultra Retina XDR cu tehnologie OLED de ultimă generație. Inițial am fost contrariat că Apple a comparat M4 cu M2 și nu cu M3, pentru că aceasta ar fi fost ordinea. Apoi am înțeles că în contextul iPad Pro, comparația are sens. Generația anterioară de iPad Pro era dotată cu M2.

Comparația arată că noul SoC este capabil să livreze aceeași performanță ca predecesorul său, M2, cu un consum de energie redus la jumătate. Pentru că M4 este și pentru laptopuri, Apple îl compară cu cipurile concurenței din segmentul ultra-portabilelor. Față de acestea, M4 poate oferi aceeași performanță, cu un consum de energie redus cu 75%.

Apple-M4-disponibil-pe-iPad-Pro-2024-foto-Apple-1121x630.jpg

M4 aduce îmbunătățiri și în ceea ce privește procesarea grafică și inteligența artificială (AI). Noul GPU cu 10 nuclee, bazat pe arhitectura introdusă de M3, integrează în premieră funcții cum ar fi ray tracing și hardware-accelerated mesh shading (tehnologie recentă din domeniul graficii computerizate care îmbunătățește performanța și eficiența renderării scenelor 3D complexe). Aceste caracteristici sunt destinate să îmbunătățească performanța în aplicațiile profesionale și jocurile cu cerințe grafice ridicate.

De asemenea, M4 include cel mai rapid motor neural dezvoltat de Apple până în prezent, capabil să execute până la 38 de trilioane de operații pe secundă. Apple spune că acest motor neural, împreună cu acceleratoarele de învățare automată de nouă generație integrate în CPU, poziționează iPad Pro ca un lider în aplicațiile de AI, oferind capabilități precum generarea automată de subtitrări în timp real și recunoașterea obiectelor în videoclipuri și fotografii. Așa că nu lipsește nici inteligența artificială din peisaj.

Pe lângă performanța hardware, M4 permite și un design extrem de subțire pentru noul iPad Pro, care vine echipat cu un ecran Ultra Retina XDR. Acest ecran este descris de Apple ca fiind o realizare tehnologică, combinând lumina a două panouri OLED pentru a oferi o precizie de culoare și o uniformitate a luminozității fără precedent. Motorul de afișare complet nou al cipului M4 susține această calitate superioară a imaginii, atât pentru editare foto / video, cât și pentru vizionare de filme sau jocuri.

Deci avem noi iPad-uri Pro, mai subțiri, cu procesoare de laptop și prețuri echivalente cu ale laptopurilor. Putem spune că sunt printre cele mai scumpe tablete din lume fără să fi văzut încă prețurile din Europa, ca să nu mai vorbesc despre cele din România.

  • Prețurile iPad Pro le gasiti la sursa stirei : click

  • Like 1
  • Ador 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate