Sari la conținut

[STIRI IT] Test extrem de luminozitate între 4 flagship-uri. Care e cel mai bun în soare


Postări Recomandate

                                                                                                                                              image.png.f13f77caffffc124f7ce601c0646bc                                                                                                                                                                                                                            Am descoperit un test de luminozitate între 4 telefoane flagship, realizat de indianul Vaibhav Jain pe YouTube. Ideea i-a venit după ce a vizitat studiourile Universal din Singapore, timp în care a folosit atât Phone 15 Pro Max, cât și Samsung S24 Ultra  în lumina directă a soarelui pentru a face fotografii și a filma. Și a scris pe X că ”după câteva minute, am observat că amândouă au devenit extrem de întunecate.   

Așa că le-a testat pe cele două alături de  OnePlus12 și pixel 8 ProVaibhav spune că testul de luminozitate le oferă utilizatorilor o idee despre care telefon poate oferi cea mai bună experiență de vizionare în utilizarea reală, cum ar fi atunci când merg pe jos sau faci drumeții sub soarele arzător, folosind telefonul pentru Maps, apeluri sau mesaje. Sau la plajă, aș adăuga eu, unde chiar și sub umbrelă poți avea probleme cu vizionarea conținutului pe ecran. Chiar dacă vremea din acest moment nu te duce cu gândul la plajă, vara e pe drum.

Luminozitatea maximă a fiecărui telefon participant la test arată așa:               

Quote

iPhone 15 Pro Max 2000 nits;

Samsung S24 Ultra 2600 nits;

OnePlus 12 4500 nits;

Pixel 8 Pro 2400 nits.

Testul de luminozitate și câștigătorul surpriză

Cele 4 telefoane sunt iPhone 15 Pro Max, Samsung S24 Ultra, OnePlus 12 și Pixel 8 Pro și testul a fost realizat direct în soare, din acest motiv i-a pus și eticheta extrem. De obicei nu e recomandat să ții telefonul direct în lumina soarelui, pentru că se poate încălzi și închide sau, în cazuri mai grave, poate chiar lua foc sau exploda. Dar sunt și situații la fel ca cea de la care a pornit Vaibhav Jain, când ai nevoie să folosești telefonul în soare, iar în acel caz e bine să știi de acest test de luminozitate.

La începutul testului de luminozitate se poate observa că Samsung S24 Ultra este mult mai luminos decât restul telefoanelor, dar toate ecranele sunt încă clar vizibile direct în lumina soarelui. Însă după doar 5 minute, se poate observa că OnePlus este cel mai luminos dintre toate, următorul fiind Samsung, apoi iPhone și Pixel. YouTube-erul a măsurat și temeperatura telefoanelor în timpul testului și Samsung este ”cel mai rece” dintre toate.

După 7 minute, în mod surprinzător, Samsung este mai întunecat decât restul telefoanelor, cel mai luminos dintre toate rămânând OnePlus, apoi Pixel și apoi iPhone. Total opus față de punctul de pornire. Un minut mai târziu iPhone este cel mai întunecat dintre toate și este greu să vezi conținutul pe Pixel, Samsung și iPhone în lumina directă a soarelui. OnePlus continuă să fie la fel, ceea ce este surprinzător.                           

Vaibhav Jain deschide în mod repetat aplicația de apeluri după 13 minute în lumina directă a soarelui și spune că telefoanele s-au încălzit simțitor. Apoi deschide camera de selfie și OnePlus se descurcă în continuare foarte bine. Chiar și după 20 de minute de test, se poate observa că OnePlus este în continuare cel mai luminos dintre toate, menținându-și luminozitatea. În clasamentul final este urmat de Pixel, iPhone și apoi Samsung S24 Ultra.

”Rezumând, este șocant să vezi că în 4-5 minute toate aceste telefoane, cu excepția OnePlus 12, au devenit toate întunecate”, spune Vaibhav în final și adaugă: ”sunt dezamăgit de Samsung, iPhone și Pixel, iar OnePlus a făcut o treabă uimitoare”.

Nu cred că acesta este criteriul principal după care oamenii își aleg telefonul, dar testul și informațiile strânse sunt interesante și pot fi utile în situații specifice. Mi-ar fi plăcut să văd și Honor Magic6 Pro în acest test, fiind telefonul cu cel mai luminos ecran la ora actuală, adică are o luminozitate maximă de 5000 nits.

                                                                                                                                                                    Sursa : Zona IT

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate