Sari la conținut

[Stiri Lume] Atac la o reuniune ''antifascistă'' la Stockholm


Yumii

Postări Recomandate

                                                                                                                                11zon_resized.jpg

                                                                                                                                                sursa:aici

Mai mulţi indivizi mascaţi au aruncat bombe fumigene într-un teatru din sudul capitalei Suediei, Stockholm, unde avea loc o întâlnire împotriva extremei drepte, potrivit poliţiei şi unor responsabili politici, notează AFP.
 

Aproximativ 50 de persoane s-au adunat la un teatru din Gubbängen, o suburbie din sudul capitalei Suediei, pentru a participa la o conferinţă descrisă drept "eveniment antifascist", organizată de Partidul de Stânga (Vänsterpartiet, stânga radicală) şi Verzii (Miljöpartiet).

Potrivit asociaţiei antirasiste Expo, invitată să susţină o prezentare, "un grup de nazişti" a pătruns în foaier chiar înainte de începerea conferinţei şi a aruncat bombe fumigene în sală.

"Este îngrozitor că o întâlnire organizată de Partidul de Stânga a fost luată cu asalt. Am contactat-o pe Nooshi Dadgostar (şefa Partidului de Stânga) şi mi-am exprimat sprijinul cel mai profund. Acest tip de comportament detestabil nu-şi are locul în societatea noastră liberă şi deschisă", a declarat prim-ministrul Ulf Kristersson, citat de agenţia TT.
Toţi liderii partidelor politice din Suedia şi-au exprimat sprijinul, numind incidentul "un atac la democraţie", potrivit aceleiaşi surse.

Nooshi Dadgostar a deplâns la postul de televiziune SVT că un "eveniment deschis, pentru egalitatea între indivizi" a fost "atacat violent de ceea ce par a fi nazişti".
"Toate forţele politice democratice trebuie să se ridice acum pentru a combate extrema dreaptă care ameninţă democraţia noastră", a adăugat ea.

 

  • Like 1
  • Ador 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate