Sari la conținut

[STIRI IT] Google adaugă funcția Private Space pe Android. Poți ascunde aplicații și fișiere de privirile indiscret


Postări Recomandate

Android-Private-Space-780x470.jpg.4df056

Inspirat de funcția Secure Folder implementată deja pe dispozitivele Samsung, Google aduce suport nativ pentru ascunderea aplicațiilor și fișiere sensibile într-un domeniu de memorie criptat, denumit Private Space.

Accesat folosind metoda preferată de autentificare biometrică (ex. PIN, parolă, amprentă, recunoaștere facială), noul Private Space îți va oferi garanția că datele tale sensibile sunt deplin protejate împotriva accesării neautorizate. Vei putea pune aici pozele indecente cu iubita, conversațiile sensibile avute cu parteneri de afaceri folosind WhatsApp sau Telegram, reducând aproape spre zero șansele ca telefonul furat sau lăsat nesupravegheat să-ți fie accesat fără voia ta.

 Android-Private-Space-1-932x630.jpg.9c5d

Testată începând cu versiunea Android 14 QPR2 Beta 2, noua funcționalitate are un meniul dedicat la secțiunea Security & privacy a meniului Settings. Surprins în capturi de ecran, meniul de configurare Private Space relevă detalii esențiale. Spre exemplu, lista de aplicații instalate va avea o secțiune dedicată aplicațiilor incluse în Private Space. Acestea vor apărea la partea de jos a listei, însă doar după deblocarea accesului Private Space.

La configurarea inițială, Private Space creează un nou profil Android, similar unui profil de serviciu, iar notificările de la aplicațiile din acest profil privat sunt ascunse atunci când profilul este blocat. Profilul privat poate fi protejat cu datele utilizatorului principal, sau poți înregistra un set complet nou de coduri PIN-ul/model/parolă sau amprente. Conectarea la un Cont Google este necesară pentru a instala aplicații noi pe profilul privat din instanța acestuia din Magazinul Google Play. Pentru a nu crea probleme de genul, sincronizarea neintenționată a colecției de bookmark-uri sau adrese e-mail, poți folosi (și este chiar recomandat) un alt cont Google decât cel principal. În acest mod inclusiv setările personalizate și datele aplicațiilor vor fi salvate în mod separat. Spre exemplu, ai putea instala WhatsApp de două ori, păstrând oinstanță „oficială” și una strict pentru „treburi serioase”, setată cu un cont diferit.

  Android-Private-Space-2.thumb.jpg.84505c

Deși este testată cu Android 14, noua funcționalitate ar putea să nu debuteze oficial mai devreme de lansarea Android 15. Simultan Google testează și protecție încorporată împotriva atacurilor de tip phishing, bazată pe analizarea automată a aplicațiilor active și identificarea activităților suspecte. 

SURSA

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate