Sari la conținut

[Stiri IT] Galaxy S25 ar putea fi mai bun în echiparea Exynos 2500 decât cea cu SD8 Gen 4


Edwward.

Postări Recomandate

Exynos-2500-780x470.webp

Samsung dezvoltă Exynos 2500 ca pe o versiune perfecționată a actualului chipset Exynos 2400, apreciat deja pentru temperaturile de funcționare mai ușor de ținut sub control și eficiența destul de bună a consumului bateriei.

Am aflat deja de recomandările pe care producătorul Qualcomm le-ar fi trimis fabricanților de telefoane, privind folosirea unor acumulatori de capacitate mărită pentru viitoarele telefoane bazate pe Snapdragon 8 Gen 4. Prin urmare, se deschide o fereastră de oportunitate pentru Samsung, compania putând alege să ia exemplul Qualcomm optimizând propriul chipset pentru maximizarea performanțelor în detrimentul eficienței, sau să păstreze direcția asumată după semi-eșecul avut cu Exynos 2200, criticat pentru problemele sale cu temperaturile și autonomia sub așteptări a bateriei.

Dacă reușește, poziționarea chipsetului Exynos 2500 ca o alternativă mai eficientă la Snapdragon 8 Gen 4 ar putea prinde rivalul Qualcomm pe picior greșit, dând potențialilor clienți motive credibile să aleagă Exynos în loc de Snapdragon.

Reamintim că încă de la momentul SD 8 Gen 2 Qualcomm pare captiv într-o spirală a creșterii costurilor scăpată de sub control, unde producătorii de dispozitive sunt nevoiți să suporte atât prețul exorbitant al chipsetului în sine, dar și soluțiile de răcire tot mai extravagante, obligatorii pentru evitarea problemelor cu supraîncălzirea. Folosirea unui acumulator de capacitate mărită vine doar să complice problemele cu sistemul de răcire supradimensionat, care ocupă și el destul spațiu în carcasa telefonului.

Așa că dacă Samsung reușește să livreze conform promisiunii făcute acum doi ani, lansând un chipset Exynos cu adevărat eficient, atunci ar putea să nici nu mai conteze că acesta nu este mai rapid în benchmark-uri decât Snapdragon 8 Gen 4.

Potrivit informațiilor confirmate chiar de Samsung, Exynos 2500 va fi obținut folosind o versiune de a doua generație a procesului de fabricație pe 3nm dezvoltat în fabricile Samsung Foundry. Unele zvonuri susțin că noul proces Samsung pe 3nm este mai eficient nu doar decât actualul proces de 4nm folosit cu cip-ul Exynos 2400, dar și decât soluția TSMC pe 3nm, pe care Qualcomm a rezervat-o pentru SD 8 Gen 4.

Totuși, o distincție importantă de făcut ar fi că eficiența nu este automat un sinonim cu performanța, Exynos 2500 putând fi într-adevăr mai rece și econom cu folosirea bateriei, dar cu prețul unor diferențe sesizabile în testele de performanță. Prin urmare rămâne de văzut dacă Samsung va reuși să întreacă așteptările la ambele capitole, performanță și eficiență. Dar cu siguranță viitoarea ofertă de telefoane Galaxy S25 va fi una interesantă în lipsa problemelor „tradiționale” reclamate la generații mai vechi de procesoare Exynos.

Tot pe surse aflăm și că Samsung ar fi selectat pentru Exynos 2500 același TPU (Tensor Processing Unit) dezvoltat de Google pentru propria familie de chipseturi Tensor SoC, renunțând la unitatea NPU (Neural Processing Units) folosită cu Exynos 2400. Probabil că vom afla mai multe detalii și chiar teste de performanță oficiale pe măsură ce ne apropiem de evenimentul de lansare Galaxy S25, anticipat pentru luna ianuarie 2025.

 

Sursa: zonait.ro

  • Fortzaaaa 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate