Sari la conținut

[Stiri Lume] Fâşia Gaza: Emiratele Arabe Unite anunţă livrarea de ajutoare la Khan Younes


Yumii

Postări Recomandate

                                                                                                                     Gaza24.jpg

                                                                                                                                    sursa:aici

Emiratele Arabe Unite au anunţat vineri că au lansat o importantă operaţiune de livrare a ajutorului umanitar la Khan Younes, un oraş din sudul Fâşiei Gaza, care a fost epicentrul lunilor de lupte dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, notează AFP.

Într-un comunicat difuzat de  agenţia oficială de presă WAM, Emiratele au afirmat că sunt prima ţară străină care aduce ajutoare acestui oraş în care locuitorii au început să se întoarcă după retragerea trupelor israeliene la începutul lui aprilie, la capătul câtorva luni de lupte înverşunate.

În cadrul unei vaste operaţiuni umanitare, "o echipă de voluntari s-a deplasat la Khan Younes unde au oferit ajutorul necesar familiilor palestiniene cu sprijinul Emiratelor Arabe Unite", potrivit WAM.

"Emiratele Arabe Unite sunt prima ţară care ajunge în oraşul Khan Younes (...) pentru a livra mii de colete cu alimente, provizii de bază, alimente şi pâine", a adăugat sursa.

De la retragerea armatei israeliene, mii de persoane strămutate se întorc treptat la casele lor în acest oraş devastat de război.

Războiul din Fâşia Gaza a fost declanşat de atacul fără precedent al mişcării islamiste palestiniene Hamas din 7 octombrie în sudul Israelului, care s-a soldat cu moartea a 1.170 de persoane, în principal civili, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza datelor oficiale.

Ofensiva israeliană lansată drept represalii a provocat moartea a peste 34.000 de persoane în Fâşia Gaza, majoritatea civili, potrivit Ministerului Sănătăţii din acest teritoriu condus de Hamas.

  • Like 1
  • Ador 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate