Sari la conținut

[Stiri Lume] Ucraina a cheltuit 4 miliarde de dolari pe armament, pe fondul întârzierii ajutorului aliaţilor


Yumii

Postări Recomandate

                                                                                                              17080503.jpg

                                                                                                                             sursa:aici

Ucraina a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru achiziţionarea de armament, în încercarea de a compensa deficitul de arme şi muniţii cauzat de întârzierile în trimiterea asistenţei militare din partea aliaţilor săi, a anunţat ministrul de finanţe ucrainean, Serghei Marcenko, citat de EFE.


"La începutul anului 2024, Ucraina s-a aflat într-o situaţie dificilă din cauza cantităţilor insuficiente atât de finanţare, cât şi de arme şi muniţie", a explicat Marcenko într-un mesaj publicat pe reţelele sale de socializare, după ce a participat miercuri la Washington la cea de-a cincea reuniune ministerială despre Ucraina a Băncii Mondiale şi a Fondului Monetar Internaţional.

Marcenko a avertizat cu privire la "consecinţele negative pentru bugetul Ucrainei" ale cheltuielilor pentru armament care ar fi putut fi evitate dacă partenerii Kievului ar fi trimis ajutorul pe care îl plănuiseră.

Ministrul ucrainean a lăudat "politicile eficiente" ale guvernului său, care "au permis menţinerea stabilităţii financiare" în ciuda cheltuielilor neaşteptate şi a întârzierilor în ajutorul economic internaţional.

Marcenko a cerut, de asemenea, "accelerarea căutării unui mecanism de utilizare a activelor îngheţate ale Federaţiei Ruse în beneficiul Ucrainei".

  • Ador 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate