Sari la conținut

[STIRI Lume] Tradițiile de Crăciun mai puțin obișnuite ale reginei Elisabeta a II-a. „A servit personal masa câinilor”


Postări Recomandate

62286176.thumb.jpg.8b5765e754da965723d83

Sursa: stirileprotv.ro

 

Dragostea reginei Elisabeta a II-a pentru animale este bine-cunoscută, însă puțini știu că fosta suverană avea un adevărat ritual special de sărbători pentru cățelușii ei Corgi.  

Caroline Perry, autoarea cărții „The Corgi and the Queen”, spune că tot timpul s-au făcut aranjamente speciale pentru câinii regretatului monarh, pentru ca sărbătoarea să fie una cu totul specială și pentru ei.

„În perioada premergătoare marii zile, câinii erau lăsați să alerge în bucătărie pentru a încerca să fure din mâncarea delicioasă care era pregătită", spune Perry, conform People.

De-a lungul anilor câinii Corgi au însoțit-o pe regină în timp ce aceasta călătorea cu trenul de la Londra la Norfolk pentru a-și petrece sărbătorile la Sandringham.

„Defuncta regină și-a descris câinii ca fiind „familie” și nu i-a lăsat pe dinafară în timpul sărbătorilor!", explică Perry.

„Îi făcea fiecăruia un ciorap personalizat, umplut cu jucării mici și cu bunătățile preferate. Îi plăcea să îi privească cum își „deschid" cadourile în dimineața de Crăciun!”, a spus autoarea cărții „The Corgi and the Queen”.

De asemenea, câinii reginei s-au bucurat întotdeauna de un meniu special de sărbători.

„Corgii s-au bucurat de propriul lor festin. Bucătarii l-au numit „Meniul Royal Corgis" și s-au asigurat că carnea era tăiată foarte fin pentru a nu exista oase. Regina a servit personal masa câinilor ei și i-a hrănit într-o ordine strictă, astfel încât niciunul dintre ei să nu se simtă lăsat pe dinafară", povestește Perry.

Regina Elisabeta - faimoasă pentru dragostea ei pentru câinii Corgi - a primit primul ei Corgi, pe Susan, când a împlinit 18 ani. Cățelul i-a fost alături în momentele cheie din viață, inclusiv în ziua nunții cu prințul Philip, în 1947. Regina Elisabeta a avut în proprietate de-a lungul vieții sale 14 generații de câini din această rasă.

„Mulți oameni se întreabă de ce a ales rasa corgi. Oamenii care au corgi vă vor spune că sunt niște câini uimitori. Sunt foarte sprinteni. Corgii nu sunt pentru stăpânii de câini începători. Faptul că îi iubea atât de mult, cred că arată faptul că nu era capabilă să își exprime emoțiile și sentimentele”, spune Perry.

Regina Elisabeta a murit la vârsta de 96 de ani, în septembrie 2022. Nici de la înmormântarea ei nu au lipsit cățelușii Corgi. Muick și Sandy, ultimii căței ai reginei, au așteptat-o pe aceasta la Castelul Windsor, acolo unde suverana a fost înhumată. Animalele sunt acum îngrijite de prințul Andrew și de fosta sa soție, Sarah Ferguson. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate