Sari la conținut

[Stiri Lume] Mii de persoane protestează împotriva prim-ministrului ungar Viktor Orban.


Demian

Postări Recomandate

image.jpeg
 

Mii de persoane protestează împotriva prim-ministrului ungar Viktor Orban în Budapesta

Budapesta [Ungaria], 7 aprilie (ANI): Zeci de mii de oameni au protestat împotriva administrației prim-ministrului ungar Viktor Orban în centrul orașului Budapesta sâmbătă, conform Al Jazeera.

Peter Magyar, în vârstă de 43 de ani, un fost insider al guvernului devenit critic care a fost anterior căsătorit cu Judit Varga, fosta ministră a justiției a lui Orban, a condus demonstrația de sâmbătă.

Încercând să adune conservatori și liberali maghiari dezamăgiți de conducerea lui Orban și de opoziția politică dispersată și ineficientă, Magyar a vorbit în fața unei adunări de oameni înghesuiți în piața extinsă din fața clădirii parlamentului din Budapesta.

"Pas cu pas, cărămidă cu cărămidă, ne recâștigăm patria și construim o țară nouă, suverană, modernă, europeană, Ungaria," a spus el. Pe măsură ce manifestanții se îndreptau către parlament, unii protestatari strigau: "Orban demisia!" și "Nu ne este frică!", a raportat Al Jazeera.

Mulți ridicau steagul național sau purtau culorile naționale roșu, alb și verde, pe care partidul lui Orban le-a revendicat ca fiind propriile sale timp de ultimii 20 de ani.

Când Magyar a devenit informatorul guvernului în februarie și a făcut remarci controversate privind funcționarea internă a administrației lui Orban, el a câștigat recunoaștere largă.

SURSA

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate