Sari la conținut

[Stiri Lume] UE și Ucraina explorează posibilitatea unui tribunal special pentru Putin.


Demian

Postări Recomandate

image.jpeg
 

Uniunea Europeană și Ucraina explorează posibilitatea unui tribunal special pentru Putin și oficialii de război.

Comisarul pentru Justiție al UE, Didier Reynders, afirmă că "se iau în considerare două opțiuni principale: un tribunal internațional bazat pe un acord multilateral sau o soluție simplificată bazată pe un acord bilateral între Ucraina și Consiliul Europei".

În plus, se va crea un mecanism special, pentru a transfera cazurile din instanțele ucrainene la acest nou tribunal. Olanda și-a exprimat disponibilitatea de a găzdui tribunalul, în plus față de Centrul Internațional pentru Urmarirea și Pedepsirea Crimelor de Agresiune împotriva Ucrainei (ICPA), care este deja operațional.

Reynders consideră că înființarea tribunalului este ultimul pas: "Următorul pas este o chestiune de voință politică.
Va începe doar la începutul anului viitor și până la sfârșitul anului ar putea deveni realitate." Rusia folosește tactica "atacurilor repetate".

Atacurile rusești asupra infrastructurii civile continuă în Ucraina. Vineri, mai multe rachete au lovit zone rezidențiale în sud-est.

Cel puțin patru persoane sunt raportate moarte și 20 rănite, inclusiv copii, iar jurnaliștii au ajuns la fața locului. Se crede că forțele ruse au folosit din nou tactica "atacurilor repetate", când o nouă rachetă a lovit locul unui atac anterior chiar în momentul în care echipamentele de salvare ajungeau și începeau lucrul.

SURSA

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate