Sari la conținut

[Stiri Despre Lume] Atacuri ruse masive în Ucraina. Alimentarea cu electricitate, întreruptă în mai multe regiuni


Edwward.

Postări Recomandate

62388428.jpg

 

Forţele Aeriene ucrainene au anunţat că au distrus mare majoritate dintre 98 de rachete şi drone ruseşti - un număr foarte mare - lansate în acest nou val de bombardamente nocturne.

În raportul său zilnic, armata rusă a confirmat că a luat drept ţintă, pe timpul nopţii, infrastructuri energetice, dar şi ”apărări antiaeriene” ucrainene, cu rachete hipersonice şi drone.

Moscova şi-a intensificat atacurile aeriene împotriva Ucrainei în ultimele săptămâni, vizând mai ales infrastructuri energetice, ca represalii în urma unor atacuri ucrainene în regiuni ruse de frontieră.

În total, zece regiuni din întreaga Ucraină au fost vizate, iar şase persoane - inclusiv un copil - au fost rănite, a anunţat Ministerul ucrainean de Interne.

Trei centrale termice ucrainene au fost avariate grav în urma unor tiruri ruseşti, a anunţat furnizorul de energe DTEK, fără să precizeze unde se află acestor acestor instalaţii.

”Ocupanţii au atacat trei centrale termice DTEK. Echipamentele au fost avariate grav”, anunţă într-un comunicat compania, precizând că iniginerii săi au reacţionat ”rapid”.

Franţa a denunţat vineri aceste atacuri ruseşti care au avariat cele trei centrale termice ucrainene, apreciind că acestea ”pot constitui crime de război”.

”Atacurile ruse care iau ca ţintă instalaţii de producţie de energie în oblasturile Dnipropetrovsk, Poltava şi Cerkasî confirmă că Moscova nu deviază de la strategia sa a terorii”, a denunţat Ministerul francez de Externe.

”Salutăm rezistenţa Ucrainei”, subliniază Quai d'Orsay, reiterând că Franţa şi partenerii săi susţin în continuare Ucraina.

”UCRAINA ARE NEVOIE DE SISTEME DE APĂRARE ANTIAERIANĂ SUPLIMENTARE”.

Premierul ucrainean Denîs Şmîhal a acuzat Rusia de faptul că ”şi-a continuat atacurile barbare împotriva sistemului energetic ucrainean”.

În unele zone, a fost nevoie ca alimentarea cu curent să fie oprită, a anunţat el, fără să precizeze amploarea acestor întreruperi.

”Ucraina are nevoie de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare pentru a-şi pune în siguranţă infrastructurile esenţiale şi a-şi proteja populaţia”, a pledat el.

Ministrul ucrainean al Energiei, Gherman Galiuşcenko, anunţa anterior că un ”atac masiv” a vizat mai ales instalaţii de producţie de energie în regiunile Dnipropetrovsk (centru-sud), Poltava (centru) şi Cerkasî (centru).

Guvernatorul din Dnipropetrovk, Serghii Lîsak, a semnalat că ”mai multe instalaţii energetice” au fost avariate în regiune.

El a anunţat vineri la prânz că o femeie a fost ucisă, iar un bărbat a fost rănit într-un atac cu dronă în localitatea Mîrivska, în apropiere de Nikopol, subliniind că tiruri vizau aceste zone de vineri dimineaţa.

 

Sursa: stirileprotv.ro

 

  • Ador 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate