Sari la conținut

[Știri IT] Google Maps îți permite acum să folosești modul de navigare și fără să deblochezi ecranul


Alexandru06 @ LCS

Postări Recomandate

  • Administrator

image.png

S U R S Ă

 

Dacă pentru șoferi este destul de simplu, folosirea modului de navigare din Google Maps pentru orientarea în modul „pieton” poate fi destul de frustrantă în anumite momente. Ori umbli cu telefonul în mână precum un explorator în căutarea unei comori, sau îl scoți din buzunar precum un detectiv, încercând să te orientezi la fiecare colț de stradă nefamiliar. Dar până să ajungi în locația căutată ai putea să obosești tot scoțând și deblocând telefonul.

Google vine să remedieze acest neajuns adăugând un nou widget în aplicația Google Maps, care poate fi adăugat atât pe home screen dar și în lock screen, încât să poți urmăriți instrucțiunile de navigare prin simpla pornire a ecranului.

Denumite „Glanceable directions”, instrucțiunile de navigare afișate direct pe Lock screen funcționează foarte bine și cu ecranul exterior al telefoanelor pliabile. Spre exemplu, dacă ai un flip-phone nu mai trebuie să-i deschizi ecranul principal, ci doar să urmezi instrucțiunile redate pe mini-harta afișată pe cover-screen.


Google-Maps-1.webp
 

Anunțate încă de anul trecut, indicațiile de orientare Google Maps afișate pe lock screen sunt disponibile de acum pe iOS și Android, an permițând utilizatorilor să urmărească progresul călătoriei fără să apese nici măcar un buton. Iar pentru că totul să funcționeze cât mai comod, ideal ar fi să bifezi în setările telefonului opțiunea care permite aprinderea ecranului printr-o dublă atingere pe interfața touch. Pe versiunea miniaturală a hărții de navigare poți vedea și informații esențiale precum timpul de sosire estimat până la destinație, alături de săgeți care să te ajute să-ți dai seama mai ușor în ce direcție trebuie să mergi. Pe iOS, Google Maps folosește suportul Live Activities pentru această funcție.

Noua funcționalitate este disponibilă atât în modul Pieton, Bicicletă sau Autoturism, permițând orientarea mai ușoară chiar și în momentele când nu ești pregătit să folosești modul de navigare cu ecranul pornit permanent. Pentru a activa indicațiile de orientare vizibile, accesează Setările de navigare din meniul principal Setări Google Maps. Bine de știut, există și un mic (*), Google precizând că la bifarea acestei setări va colecta anumite informații despre tine, care însă ajută la îmbunătățirea serviciului Maps.

  • Like 5
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate