Sari la conținut

[Crypto] Bitcoin scade sub $49.000 în contextul datelor inflației din SUA


Claudikes

Postări Recomandate

Bitcoin (BTC) a înregistrat o scădere semnificativă, coborând sub 49.000 de dolari, în urma celor mai recente date ale inflației din Statele Unite, publicate pe 13 februarie, care au exercitat o presiune descendentă asupra activelor de risc.

 

6gvcQ1b.png

 

Indicele Prețurilor de Consum (CPI) pentru ianuarie a indicat o rată a inflației mai mare decât se aștepta, punând la încercare recentele câștiguri ale criptomonedei și afectând sentimentul general al pieței.

Raportul CPI a dezvăluit o creștere lună-lună de 0,3% și o rată a inflației anuale de 3,1%, ambele depășind previziunile analiștilor.

 

tRlNa2y.png

 

Aceasta a condus la reacții imediate ale pieței, cu anticiparea reducerii ratei dobânzii de către Rezerva Federală probabil amânată de la martie pentru mai târziu în cursul anului. Instrumentul FedWatch al CME Group a arătat o scădere dramatică a probabilității reducerii ratei dobânzii în martie, scăzând la doar 8,5% de la 17,5% cu o zi înainte.

Știrea nu a fost bine primită de Bitcoin, care a văzut o scădere de preț de 3,8% într-o zi, atingând minimul de 48.435 de dolari pe Bitstamp. Această regresie vine după o perioadă de impuls pozitiv pentru Bitcoin, care crescuse de la 43.000 de dolari la peste 48.000 de dolari în săptămâna precedentă.

Datele inflației au avut, de asemenea, un efect de domino asupra piețelor tradiționale, cu S&P 500 și indicele compozit Nasdaq ambele înregistrând scăderi.

În plus, actualizarea recentă a inflației a eclipsat influxurile pozitive în fondurile tranzacționate la bursă (ETF) Bitcoin, care contribuiseră la o perspectivă optimistă pentru criptomonedă.

În ciuda acestor provocări, unii traderi rămân optimiști în legătură cu fluxurile ETF, care continuă să absoarbă oferta de BTC la un ritm semnificativ mai rapid decât intră monedele noi pe piață.

Această turbulență a pieței a rezultat în peste 210 milioane de dolari în lichidări pe piața crypto. Cu cea mai mare lichidare singulară pe Binance implicând o poziție ETH/USDT în valoare de 4,7 milioane de dolari, evenimentul subliniază impactul indicatorilor macroeconomici asupra activelor digitale.

Pe măsură ce piața digeră implicațiile ultimelor cifre ale inflației, atenția rămâne asupra următoarelor mișcări ale Rezervei Federale și efectelor lor potențiale atât asupra sectorului crypto, cât și al finanțelor tradiționale.

 

SURSA

 

  • Like 7
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate