Sari la conținut

[Crypto] Solana și-a revenit după întrerupere și a reluat tranzacțiile


Claudikes

Postări Recomandate

CT2TJhw.png

 

Tokenul SOL se stabilizează după întreruperea rețelei, validatorii implementând corecții

 

 

Solana a întâmpinat o problemă temporară marți, cu o întrerupere a rețelei care a durat aproximativ cinci ore.

Întreruperea serviciului a condus la o scădere notabilă a prețului tokenului nativ SOL al Solana, care a căzut de la aproximativ 96 de dolari la puțin sub 94 de dolari în timpul incidentului.

 

uBUWtWt.png

 

Datele blockchain au indicat că procesarea normală a tranzacțiilor a fost reluată la aproximativ ora 15:00 UTC după o oprire care a început în jurul orei 09:52 UTC. Această ultimă pauză în operațiuni are loc la aproape un an după ce rețeaua a experimentat o închidere de aproape două zile în aprilie 2023.

În punctul culminant al problemei, validatorul Solana, Laine, a anunțat printr-o postare X: „Mainnet-Beta Solana întâmpină o degradare a performanței, progresia blocurilor este în prezent oprită, inginerii de bază și validatorii investighează activ.”

Echipa de inginerie de bază a identificat ulterior o soluție și a început construirea unei noi versiuni pentru ca validatorii să o adopte, așa cum a împărtășit validatorul rețelei @mtromp într-o altă postare X.

În actualizările ulterioare, Laine a dezvăluit că validatorii au început să creeze instantanee bazate pe starea lor locală a registrelor, care reprezintă cele mai recente date înainte de întrerupere, ca parte a pregătirilor pentru o repornire a rețelei.

Fundația Solana, responsabilă pentru întreținerea rețelei, a declarat că noua versiune de software a validatorilor va conține un patch pentru a rezolva problema care a condus la oprirea rețelei.

A îndemnat operatorii de validare să se pregătească pentru un upgrade și o repornire a rețelei. Validatorii, coloana vertebrală a integrității blockchain, contribuie cu resursele lor de calcul pentru a menține rețeaua și a procesa tranzacții. Instantaneele sunt esențiale în păstrarea integrității blockchainului, servind ca un înregistrare precisă a datelor până la un anumit moment în timp.

 

S U R S A

  • Like 5
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate