Sari la conținut

[Stiri IT] Snapdragon 8 Gen 2 ar putea fi relansat într-o versiune mai rapidă, dar și mai ieftină


Claudikes

Postări Recomandate

ZU3xUQ1.jpeg

 

Snapdragon 8 Gen 2 pare că o va lua pe urma legendarului Snapdragon 865, împrospătat cu versiune Plus și apoi relansat drept Snapdragon 870, cea din urmă făcând carieră în telefoane din categoria flagship-killer.

Revenind la SD 8 Gen 2, acesta se poate lăuda nu doar cu performanțe competitive ci și cu un cost semnificativ mai redus decât al nou-venitului Gen 3. Cum ar fi dacă producătorul Qualcomm l-ar relansa într-o versiune optimizată, puțin mai rapidă și puțin mai ieftină decât cip-ul de anul trecut? Ei bine exact acesta pare să fie planul, un nou chipset identificat cu numele de model SM8635 apărând în catalogul AnTuTu cu scoruri nu chiar la nivelul unui dispozitiv cu Snapdragon 8 Gen 3, dar totuși mai rapid decât un Gen 2.

Deocamdată nu este clar dacă noul produs Qualcomm se va numi Snapdragon 8 Gen 2+, dar performanțele afișate îl poziționează ca o alternativă accesibilă pentru SD 8 Gen 3, numai bună de folosit pentru telefoane de nivel flagship.

Tot pe surse aflăm și despre un chipset identificat drept SM7675. Așteptat să debuteze cu numele de scenă Snapdragon 7+ Gen 3, acesta se afișează cu aproximativ aceleași dotări ca și SM8635, lipsind doar testele de performanță. Dacă ar fi să ne avântăm puțin în speculații, am putea crede că avem de-a face cu o strategie de rebrand, Qualcomm lansând Snapdragon 7+ Gen 3 sub denumirea Snapdragon 8 Gen 2+, într-o încercare de a-l face mai atrăgător pentru producătorii smartphone și consumatori deopotrivă. Iar zvonuri recente chiar laudă SD 7+ Gen 3 pentru nivelul de performanță mult peste așteptările lăsate de cip-ul pe care îl înlocuiește, deschizând opțiuni pentru încadrarea acestuia într-o clasă de performanță superioară.

Lista neoficială cu dispozitivele ce ar urma să beneficieze de noul chipset include nume precum POCO F6, Redmi Note 13 Turbo și un nou telefon din seria iQOO Neo.

 

Sursa

  • Like 5
  • Fortzaaaa 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate