Sari la conținut

[Stiri lume] Șeful Armatei Române cere pregătirea populației pentru extinderea războiului din Ucraina


GuardiaN

Postări Recomandate

 

                                                                                               

                                                                                                                                             armata.png

 

                  Românii trebuie să fie îngrijorați de o posibilă extindere a conflictului din Ucraina, iar pentru pregătirea populației este necesară schimbarea legislației, a declarat noul șef al Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, într-un interviu acordat pentru Europa Liberă. Da, populația României, la fel ca întreaga populație din Uniunea Europeană, din Europa, trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiți”, a subliniat generalul care conduce Armată Română de o lună.
 

                  El a estimat o escaladare a agresiunii rusești în perioada următoare și a subliniat că ne confruntăm cu un război al Rusiei cu întreaga lume democratică și nu doar cu Ucraina. „Eu, personal, nu neapărat ca militar, consider că Federația Rusă nu se va opri aici. Dacă va câștiga în Ucraina, principala țintă va fi Republica Moldova. Vom asista la tensiuni în Balcanii de Vest. Sunt mai mult decât convins că politica președintelui Putin va escalada în perioada imediat următoare”, a precizat Gheorghiță Vlad.

 

                   România nu are legislația necesară pentru a pregăti populația în caz de necesitate, mai ales că a renunțat la serviciul militar obligatoriu din 2007. În acest sens, generalul a subliniat că MApN a depus în Parlament un proiect care modifică legea privind pregătirea populației pentru apărare. „Și vedeți că este o discuție destul de intensă în toate țările NATO, pentru că avem o rezervă operațională îmbătrânită, nu avem programe coerente pentru pregătirea populației. Tinerii noștri nu sunt educați de pe băncile școlii în spiritul patriotic, cum am fost învățați cei de vârsta noastră. Dar n-o spun cu reproș. Noi trebuie să găsim instrumentele necesare pentru, repet, a avea o populație pregătită și o societate rezilientă”, a declarat șeful Armatei Române
 

                                                                                                                                                            Sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate