Sari la conținut

[Crypto] Bitcoin se confruntă cu o vânzare masivă pe măsură ce speculatorii reacționează la corecția prețului


Claudikes

Postări Recomandate

Piața Bitcoin (BTC) a trecut printr-o săptămână tumultuoasă, înregistrând cea mai semnificativă scădere într-o singură zi din 2023, care la un moment dat a atins 8.1%.

Această schimbare dramatică în piață a determinat speculatorii să vândă în panică, cu prețul BTC apropiindu-se de pragul de 40.000 de dolari. Datele recente on-chain indică o descărcare semnificativă a Bitcoin de către deținătorii pe termen scurt (STHs).

Firma de analiză Glassnode a raportat că STHs, definit ca entități care dețin BTC pentru 155 de zile sau mai puțin, au trimis o sumă substanțială de 1.93 miliarde de dolari în monede către burse pe 11 decembrie, urmată de alte 2.08 miliarde de dolari în ziua următoare.

 

2KraziD.jpg

 

Aceste cifre marchează un record de presiune de vânzare de către STH în ultimele 18 luni, cu entități atât în profit, cât și în pierdere participând la vânzare.

Acest nivel de activitate de vânzare a fost observat ultima dată în iunie 2022, declanșat de colapsul iminent al firmei de blockchain Celsius.

James Van Straten, analist de cercetare și date la CryptoSlate, a subliniat semnificația acestor mișcări pe X , observând că „2 miliarde de dolari în total, cu 1.1 miliarde de dolari în pierdere” au fost tranzacționate, probabil de investitorii de retail care au cumpărat Bitcoin văzând creșterea sa de 150% de la începutul anului.

Pe măsură ce BTC s-a stabilizat în jurul valorii de 41.000 de dolari înainte de decizia SUA privind rata dobânzii, piața cripto monitorizează îndeaproape următoarea întâlnire a Comitetului Federal pentru Piața Deschisă (FOMC).

Se așteaptă ca Fed să mențină ratele între 5.25% și 5.5%, urmând un trend de disinflație evidențiat în cele mai recente date ale Indicelui Prețurilor de Consum (CPI).

Ether (ETH), a doua cea mai mare criptomonedă, a înregistrat, de asemenea, o scădere, coborând cu 1% și tranzacționându-se sub 2.200 de dolari. În contrast, altcoinele precum Polkadot (DOT), Cosmos (ATOM) și Injective (INJ) au înregistrat creșteri între 10%-20% în ultimele 24 de ore.

Notabil, Avalanche (AVAX) a depășit capitalizarea de piață a tokenului meme popular cu temă canină dogecoin (DOGE), dublându-și prețul într-o lună.

 

iWvrD1s.png

 

Sursa

 

  • Like 4
  • Fortzaaaa 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate