Sari la conținut

[Istorie] Cum mumificau egiptenii cadavrele în Antichitate. Soluția ascunsă a fost descoperită


device

Postări Recomandate

26338f4584-cum-mumificau-egiptenii-cadav

 

Cercetătorii au făcut noi descoperiri despre modul în care vechii egipteni mumificau cadavrele folosind o tehnică complexă de îmbălsămare. Un atelier de îmbălsămare a fost descoperit în Africa, unde au fost găsite substanțe și amestecuri folosite în procesul de mumificare.

Deși numele acestor substanțe erau cunoscute anterior, nu era clar la ce compuși se refereau de fapt. În total au fost descoperite 121 de vase în atelier, care a fost folosit între secolele VII și VI î.Hr. Vechii egipteni foloseau diverse ingrediente în procesul de îmbălsămare, dintre care unele erau importate din îndepărtata Asie de sud-est.

Analiza biochimică a 31 de recipiente ceramice care conțineau substanțe de îmbălsămare a dezvăluit detalii despre modul în care cadavrele erau mumificate cu ajutorul practicilor chimice. Conservarea corpului după moarte era importantă pentru vechii egipteni, deoarece garanta o viață demnă după moarte.

Substanțele erau folosite pentru a conserva țesuturile umane și pentru a preveni mirosurile de descompunere înainte de a împacheta cadavrul.

Atelierul, descoperit în apropierea vechii piramide a lui Unas și a piramidei în trepte a lui Djoser, conținea cupe etichetate și recipiente în formă de bol cu denumirile antice ale substanțelor și instrucțiuni. Acest lucru a oferit o perspectivă asupra ingredientelor folosite în îmbălsămare.

Multe dintre substanțe proveneau din regiunea mediteraneană, inclusiv cedru, ienupăr, ulei de chiparos, gudron, bitum și ulei de măsline. În mod surprinzător, unele substanțe proveneau din Asia de sud-est, demonstrând comerțul la distanță și globalizarea influențate de mumificare.
 

Procesul de îmbălsămare se desfășura într-o manieră bine organizată și instituțională. Studiul a arătat că o substanță numită „antiu” în textele antice era un amestec de ulei de cedru, ienupăr, ulei de chiparos și grăsimi animale. Au fost identificate rețete pentru îmbălsămarea capului, înmuierea pielii și curățarea corpului.

Atelierul subteran de îmbălsămare, care datează din a 26-a dinastie egipteană, era accesat printr-un puț adânc de 12 metri. Acesta a fost folosit în perioada de influență asiriană și persană, când puterea egipteană era în declin.

Atelierul oferă informații despre modul în care egiptenii mumificau cadavrele în antichitate, care a avut loc la mii de ani după construirea piramidelor și la secole după domnia lui Tutankhamon.

SURSA

  • Like 2
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate