Sari la conținut

[Mister] Masonii din Veneția


Claudikes

Postări Recomandate

yaUcWCn.jpg

 

La mijlocul secolului XVIII, Veneția era un centru foarte important pentru Francmasonerie. Printre masoni se numărau numeroși oameni celebri, precum marele explorator Giacomo Casanova.

Frăția masonilor era atât de bogată și de puternică, încât aceștia au construit o biserică conform convingerilor lor. Este vorba de Biserica Sfânta Maria Magdalena din Cannaregio.

Deasupra ușii bisericii este gravat un simbol format dintr-o piramidă cu un ochi în centru. Sub simbol se află inscripția: SAPIENTIA EDIFICAVIT SIBI DOMUM. Este o referință la cultul științei divine, baza ideologiei masonice.

În biserică sunt îngropați mulți masoni. Toate sicriele lor sunt inscripționate cu simbolul compasului și al echerului, deoarece masonii se considerau niște constructori.

La un moment dat, masonii au dispărut din Veneția, iar stăpânirea lor asupra orașului a luat sfârșit. Nu se știe exact ce s-a întâmplat cu frăția masonilor din oraș, dar este posibil ca dispariția să aibă de-a face cu prigoana declanșată de Vatican împotriva organizației.

 

Sursa

  • Like 4
  • Fortzaaaa 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate