Sari la conținut

[Stiri lume] „Nu contează ce religie ai.” Preotul DJ care transformă lăcașul de cult în ring de dans


KING | ROBERT

Postări Recomandate

O parohie catolică din orașul belgian Grim-bergen a găsit o metodă neortodoxă de a-i convinge pe tineri să vină la biserică.

A invitat un preot DJ din Portugalia, care a organizat un concert chiar în lăcașul de cult. Nu au lipsit, desigur, luminile și boxele puternice.

Evenimentul găzduit de o biserică din Belgia e menit să-i aducă mai des la lacașul sfânt pe tineri. DJ-ul este preot și a venit din Portugalia special pentru această ocazie.

Guilherme Guimares Peixoto, preot: „Pe ringul de dans nu contează ce religie ai. Biserica proiectează o imagine frumoasă. Trebuie să ne promovăm valorile, dar, în același timp, să fim uniți.”

62406341.jpg

Preotul DJ are deja statut de star în Portugalia, dar și în alte țări. A adunat nu mai puțin de 350.000 de admiratori pe rețelele sociale după ce, anul trecut, a mixat muzică de Ziua Tineretului Catolic pentru un milion și jumătate de credincioși.

Guilherme Guimares Peixoto, preot: „Să-mi împărtășesc credința pe ringul de dans, nu am crezut că așa ceva e posibil atunci când m-am făcut preot.”

Portughezul și-a descoperit pasiunea în urmă cu 17 ani, când a început să organizeze concerte de imnuri bisericești că să strângă bani pentru sărmani.

Sofi Van Ussel, Youth pastoral Flanders: „Pentru el, a fost prima dată când a oferit un concert privat de o asemenea amploare. Și pentru noi e ceva unic. Căutăm o nouă cale de a comunica cu tinerii despre credință.”

Ideea a prins în rândul tinerilor. Au participat 250 de enoriași cu chef de dans.

 

SURSA: stirileprotv.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate