Sari la conținut

[Stiri IT] Google Drive a „pierdut” o parte din fișierele utilizatorilor. Google investighează dar nu garantează recuperarea datelor


Claudikes

Postări Recomandate

4ahLXA1.jpg

 

Tot mai mulți utilizatori Google Drive reclamă dispariția parțială sau totală a fișierelor păstrate în spațiul de stocare cloud. Google spune că investighează problema, dar nu garantează că fișierele „rătăcite” vor mai putea fi recuperate.

Potrivit experiențelor relatate pe forumul Google Support, o parte dintre conturile Google Drive au fost „resetate” la starea în care se aflau în luna mai 2023, toate fișierele încărcate după această dispărând din spațiul cloud. Dând reale emoții utilizatorilor care se lovesc de această problemă, fișierele nu apar în folderul Trash și nici un alt folder din Google Drive, părând să fi dispărut fără urmă.

Deocamdată nu este clar dacă fișierele rătăcite sunt doar inaccesibile, sau au fost pierdute definitiv. Deloc încurajator, utilizatorii care suspectează dispariția anumitor fișiere sunt avertizați să nu facă niciun fel de modificări contului lor. Spre exemplu, redenumirea sau mutarea folderelor din care au dispărut fișiere ar putea zădărnici încercările de recuperare a acestora.

Potrivit investigațiilor de până acum, sunt afectate inclusiv fișierele private, care nu a fost partajate cu alți utilizatori și nu sunt vizibile fără a fi logat în respectivul cont.

Din păcate, modul complet automat în care aplicația Google Drive sincronizează fișierele încărcate pe serverele Google face puțin probabilă recuperarea acestora din memoria locală a dispozitivelor conectate. Spre exemplu, chiar dacă ai instalat aplicația pentru PC, optând pentru duplicarea integrală a fișierelor pe hard disk, ștergerea accidentală din spațiul cloud se va reflecta instantaneu și în copia sincronizată pentru acces offline. Momentan nu este clar dacă se poate încerca recuperarea locală a fișierelor, folosind aplicații specializate pentru recuperat fișiere șterse.

Între timp, alți utilizatori Google Drive s-au alăturat cu reclamații, deschizând și mai multe etichete de asistență. Oarecum încurajator, răspândirea acestor incidente nu pare să fie foarte mare, sugerând că problema ar putea fi localizată la un anumit server sau grup de servere.

 

Sursa

  • Like 5
  • Fortzaaaa 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate