Sari la conținut

[Stiri IT] - Google Chrome ar putea folosi inteligență artificială pentru organizarea tab-urilor pe care uiți să le închizi.


seven7sin

Postări Recomandate

Google Chrome este pe cale să primească un ajutor din partea inteligenței artificiale, asistând mai departe acei utilizatori care deschid nenumărate tab-uri cu pagini web, iar apoi uită să le mai închidă.

Se întâmpla și pe la începuturile Windows, proaspeții posesori de PC-uri înțelegând că pot/trebuie să-și organizeze fiecare document și scurtătură de aplicație direct pe desktop. Acum sunt tab-uri cu pagini web, dar filosofia de bază nu s-a schimbat: Totul la vedere, în caz că am nevoie mai târziu.

Problema se manifestă atât în versiunea pentru desktop, dar și cea de mobil a browser-ului Chrome, unii utilizatori părând să uite că paginile web, odată deschise, mai trebuie și închise pentru a nu consuma inutil resursele de memorie și procesor. Și dacă nu poți stopa acest fenomen prin „educarea” utilizatorilor, atunci poate cu ajutorul inteligenței artificiale.

 

google-chrome-logo-1-e1692176768257-780x

 

Primele indicii au apărut în luna septembrie sub forma unor mențiuni despre funcția “Organize Tabs” (momentan inactivă în codul browser-ului Chrome), asistând rearanjarea și chiar gruparea tab-urilor nefolosite într-o fereastră Chrome separată. Funcționalitatea nou pregătită ar urma să aibă și o secțiune dedicată în Settings, meniul ”AI” (chrome://settings/ai) reunind toate setările Chrome care țin de inteligență artificială.

Spre exemplu, odată ce depășești un anumit număr de tab-uri deschise în Chrome, butonul Organize Tabs va apărea în dreptul opțiunii de Căutare, permițând organizarea paginilor deschise. Rămâne de văzut după ce parametri sau caracteristici va acționa acest filtru și în ce măsură va beneficia de ajutorul inteligenței artificiale. Spre exemplu, putem presupune că browser-ul web îți va putea anticipa următoarea mișcare grupând anumite tab-uri în funcție de modul cum l-ai folosit în trecut sau alte asocieri.

Deocamdată, singura certitudine este că funcționalitatea încă nu este gata pentru lansare oficială. Dar având în vedere asocierea cu AI, șansele ca aceasta să fie în cele din urmă adăugată în Google Chrome sunt foarte mari.

 

                                                                                                                                                              SURSA:ZONAIT 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate