Sari la conținut

[Stiri IT] - Ecranul Pixel 8 Pro pare „strivit” de componentele telefonului. Google spune că deformările nu afectează fiabilitatea.


seven7sin

Postări Recomandate

Tot mai mulți utilizatori reclamă deformări ciudate sub ecranul telefoanelor Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Presupusul defect poate fi sesizat doar cu ecranul oprit și nu pare să afecteze în niciun fel aspectul imaginii.

Problema nu este chiar nemaiîntâlnită, dar de obicei este semnalată doar la telefoane low-cost semnate de branduri asiatice no-name. Concret, mai ales la telefoane cu finisaje din plastic sau aluminiu foarte subțire, torsionarea sau apăsarea prea puternică a ecranului poate deforma (temporar sau permanent) carcasa telefonului, anumite componente electronice ajungând să fie strivite de spatele ecranului.

La telefoanele cu ecran LCD partea din spate este rezervată așa numitului „difuzor de lumină”. În esență, o folie din plastic transparent pe care sunt aplicate mii de perforații microscopice, cu scopul de a o transforma într-un fel de prismă pentru distribuirea uniformă a luminii emanate de o sursă LED instalată pe una sau două laturi ale ecranului. Orice deformare/strivire a acestei folii are efecte imediate și foarte vizibile, prin formarea unor zone excesiv de luminoase pe ecran.

Pixel-8-bumps-780x470.jpg

 

Din fericire, ecranul OLED instalat pe telefoanele Pixel 8 Pro nu include această componentă vulnerabilă și aparent nu este afectat în niciun fel de micile deformări survenite la contactul direct cu anumite componente ale telefonului. Iar dacă ne luăm după spusele Google, „nu există niciun impact funcțional asupra performanței sau durabilității Pixel 8”.

 

K4-WKoj-Dqprh-HNke73v6-ZLb-970-80-jpg-70

 

Desigur, vom vedea pe parcurs dacă este adevărat. Între timp, ar putea fi o idee bună să previi pe cât posibil orice striviri accidentale care ar putea pune prea multă presiune în zone mai vulnerabile ale ecranului. Spre exemplu, evitând purtarea telefonul în buzunarul de la spate.

În mod predictibil, unii utilizatori au solicitat și chiar obținut înlocuirea telefoanelor semnalate cu acest presupus defect. Probabil că în urma declarației oficiale recent publicată pe blog-ul Google astfel de solicitări vor mai fi acceptate doar în cazuri excepționale, dacă și aspectul imaginii are de suferit.

 

                                                                                                                                                   SURSA:ZONAIT 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate